Naděje žije - junioři zvítězili v Teplicích

Naděje žije - junioři zvítězili v Teplicích

D u b í - Juniorka Zbrojovky udržela naději na druhý titul, v Teplicích zvítězila 2:0 a na vedoucí Boleslav ztrácí dvě kola před koncem tři body. Branky vsítili v první půli Sedlák a Šembera.

Zbrojovka jela do Teplic s jasným cílem - v boji o titul ji vzhledem k ostatním výsledkům mohla udržet jen výhra. V úvodu mohl tyto plány torpédovat Chukwuma, na Záleského ale nevyzrál a první gól naopak vstřelila Zbrojovka.

Po sérii standardních situací na konci první desetiminutovky se hostům vydařila kombinační akce, na jejímž konci byl po Brigantově zpětné přihrávce skórující Jan Sedlák. Náskok Zbrojovky udržel skvělý Záleský, na němž si opět vylámal zuby Chukwuma. A to nebylo vše - ve 32. minutě Brno opět skvěle zakombinovalo a míč do sítě dopravil tentokrát Michal Šembera.

Tento výsledek Zbrojovce skvěle vyhovoval a až do konce se na něm již nic nezměnilo. Zásluhu na tom měl i jistý Záleský, který si dalšími zákroky pojistil páté čisté konto sezony. Brňané také mohli pojistit vedení, měli řadu šancí, ani oni už ale skóre nezměnili. Díky tříbodovému zisku se nicméně vrátili na druhou příčku, na vedoucí Boleslav ztrácejí dvě kola před koncem tři body.

Středočechům hrají k dobru vzájemné zápasy, do boje o títul ještě může pohovořit Příbram - ta má o dva body méně než Brno, čeká ji ovšem navíc ještě jedno odložené utkání. Ze hry o trofej naopak již je čtvrtá Sparta. Předposlední ligové utkání čeká na Zbrojovku již v neděli, v Líšni nastoupí od 13 hodin proti Bohemians.