Juniorku čeká finiš sezony, dnes hraje v Teplicích

Juniorku čeká finiš sezony, dnes hraje v Teplicích

Junioři Zbrojovky doufají, že jaro plné nečekaných zvratů přinese ještě jeden veletoč, který by je vynesl zpět na první příčku tabulky. Základ k tomu musí položit dnes v Teplicích.

Situace je obdobná jako před rokem - i tehdy jeli Brňané do Teplic tři kola před koncem. Uhráli remízu a titul nakonec nezískali. "Před rokem jsme se v Teplicích odřízli od titulu, i letos bude soupeř určitě motivovaný. Hrajeme třetím rokem na špici a každý se na nás chce vytáhnout. To je ostatně přínosné, hráči tím sbírají zkušenosti. Náš cíl je nicméně jasně daný - hledíme jen na dnešní zápas a pokud v něm uspějeme, zůstaneme ve hře," ví trenér Dostálek.

Brňané jsou aktuálně třetí, na vedoucí Boleslav ztrácejí šest bodů a mají horší vzájemné zápasy. Středočeši již ovšem dnešní zápas odehráli (úspěšně), výhra tedy Brňany udrží ve hře. V boji o titul figuruje také Příbram, ta má aktuálně o bod víc než Zbrojovka. Do bojů o medaile promluví také čtvrtá Sparta. "My si situaci zkomplikovali především remízou na hřišti Táborska, pak přišly i další ztráty. Dokud je šance, chceme se o ni porvat, i když to nemáme ve své moci," připomíná Dostálek, že letošní jaro je plné nečekaných změn situace. Vždyť kdo by po úvodní jarní prohře s Boleslaví věřil, že se Zbrojovka vrátí zpět na první příčku - a přece se tak stalo.

Ostatně pokud nevyjde atak trofeje pro vítěze ligy, cenné je i umístění "na bedně". Zbrojovka by byla jediným týmem, který vybojoval jednu z medailí v každé ze tří dosavadních sezon. "Chceme, aby tam Zbrojovka byla," potvrdil kouč. "Za pár let se nikdo nepodívá na to, kdo byl pátý nebo osmý, ale když se napíší první tři, chceme být mezi nimi."

Další utkání pak na Zbrojovku čeká - oproti původnímu plánu - v neděli 24. května, od 13 hodin nastoupí v Líšni proti Bohemce. "Věřím, že posun by mohl být atraktivní pro fanoušky, nedělní termín je pro ně lepší než pondělí odpoledne. Trochu tomu přizpůsobíme tréninkový proces, ale je závěr sezony, s tím se vypořádáme. Musíme vyždímat poslední síly a pokusíme se uspět," doplnil Dostálek.

Online přenos utkání v Teplicích zde.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...