VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Bohemians

VIDEO: Trenér Kotal před utkáním s Bohemians

B r n o - Minisérie pátečních zápasů končí tento týden - Zbrojovka hostí od 18 hodin celek Bohemians 1905. Se sousedem v tabulce se Brňané utkají o možnost posunu do vyšších pater. Co od duelu očekává trenér Václav Kotal?

"Čeká nás třetí utkání na televizi Slovak Sport v poměrně atypický páteční termín. Tentokrát se hraje dříve, od šesti hodin, což by mohlo zvýšit atraktivitu utkání pro fanoušky. Nám se po výhře a remíze z minulých zápasů podařil návrat do hry o horní patra tabulky, případným kladným výsledkem máme možnost posunout se výš. Věřím, že je to dostatečnou motivací a že uděláme maximum, aby tento zápas dobře dopadl a my zvítězili," zahájil tradiční předzápasovou tiskovku kouč Kotal.

Kouč se poté krátce vrátil k minulému utkání na Slovácku. "Zápas jsme si vyhodnotili, nebyli jsme spokojení zejména s útočnou fází. Kromě Pavla Zavadila podali ostatní ofenzivní hráči průměrné až podprůměrné výkony, to jsme si museli rozebrat. Není možné, aby hráči v jednom utkání dali tři góly a poté podlehli dojmu, že vše půjde samo. Nevím, jestli dokážeme hrát, jedině když nás honí soupeř, každopádně spokojení jsme nebyli a tím víc apelujeme na mužstvo, aby se vrátilo ke hře, kterou praktikovalo v úspěšných zápasech. To jest zejména nátlaková a důrazná hra v útočné fázi," řekl Kotal. "Na tréninku problémy nemáme, ale v utkání se potýkáme s finální a předfinální fází. Hráč obejde tři protihráče a pak s míčem skončí v autu, místo střely nebo přihrávky. Pokud tyto situace fotbalově zvládneme, můžeme se zase posunout dál."

Na domácím hřišti musíme hrát na tři body

Poté už přišla řeč na nadcházející bitvu. "Soupeř je z pohledu výsledků houževnatý, dobře organizovaný, málo inkasuje a v posledních zápasech neprohrává. Obral naopak o body Boleslav, Liberec, Teplice či Příbram. Hráči jsou dobře organizovaní, my se jim musíme vyrovnat nasazením a přidat fotbalovost. Na domácím hřišti pro nás není jiná možnost než hrát na tři body," ohodnotil kouč kvality Bohemians.

Co se sestavy týče, tu neodtajnil. "Hrát bude pravděpodobně jeden hráč, který čeká na šanci, ale konkrétní nebudu," naznačil Kotal s tím, že oním hráčem nebude Josef Čtvrtníček.

Po utkání s Bohemkou čekají na Zbrojovku ještě dva náročné zápasy. "Příbrami dost možná půjde o Evropu, Jablonec zase pronásleduje Spartu. Těžko si nyní klást pro tyto zápasy cíle, když nevíme, o co půjde. Chceme být samozřejmě úspěšní v každém utkání, ale teď nás čeká Bohemka a to je pro nás stěžejní. Výhrou se dostaneme takřka na tu loňskou bodovou hranici a pak můžeme řešit zbylé zápasy. Chceme být samozřejmě co nejvýš," zopakoval Kotal.

Na hodnocení sezony bude pochopitelně ještě čas, nyní už je ovšem zřejmé, že jaro bude výrazně lepší podzimu. "Znovu opakuji, že na podzim jsme se vyrovnávali s řadou odchodů, nevyvedl se nám výsledkově závěr a museli jsme přes zimu posílit. Když na jaře pominu zápasy v Plzni a na Spartě, převažuje spokojenost," potvrdil to kouč.

Hráči si musejí uvědomit, že rozhodující je maximální výkon v každém utkání

Úplný závěr tiskovky přinesl i dotaz na odchovance v řadách Zbrojovky. "Je zájmem klubu, aby se uplatňovali. Na druhou stranu taková Olomouc měla kádr z odchovanců a podívejte se, jak loni dopadla. V žádném mužstvu se nevyvarujete určitých stereotypů, je potřeba kádr oživit a namíchat správný mix různých typů," rozhovořil se Kotal o tomto tématu.

Při výhledu na příští sezonu se ke jménům jako Malík, Buchta, Pašek či Lutonský řadí další čekatelé. "Jsou tam dobří hráči, namátkou Přichystal, Weber, Sedlák. Musejí nás ovšem nejdříve přesvědčit, že do sestavy mohou nakouknout. Hráči nemohou dostat něco za odměnu, na to se liga nehraje. Hráči si musejí uvědomit, že rozhodující je maximální výkon v každém utkání. Že se daří, nedaří, to je druhá věc, ale maximální nasazení musí být nezbytné," zakončil Kotal.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....