VIDEO: Čekám zápas nahoru dolů, snad s dobrým koncem pro nás, věří Melichárek

VIDEO: Čekám zápas nahoru dolů, snad s dobrým koncem pro nás, věří Melichárek

B r n o - Gólman Zbrojovky Dušan Melichárek si na nudu mezi tyčemi v posledních zápasech nemohl stěžovat. Postupně ho totiž prověřili hráči tří ze čtyř aktuálně nejlepších tuzemských klubů. Nyní už se Dušan chystá na páteční konfrontaci s rozjetou Jihlavou.

Ta venku již sedm zápasů neprohrála a aktuálně se prezentuje opravdu dobrými výkony. "Mají dobře poskládaný kádr, což teď dokazují i výsledky. Nemůžeme si představovat, že to bude lehký zápas. Viděl jsem jejich poslední duely a podle toho soudím, že i u nás budou hrát ofenzivní fotbal s velkým počtem hráčů v zakončení. Kvalitní tým, v derby budou chtít navázat na poslední výsledky. Teď začali střílet góly, čekám zápas nahoru - dolů a doufám v dobrý konec pro nás," věří gólman, který se také může pochlubit solidními statistikami.

V domácích zápasech Zbrojovky totiž ještě neprohrál a neobdržel ani jeden gól. "Pořád ale opakuju, že čistá konta nejsou důležitá. Potěší, to ano - ale když vyhrajeme 2:1, nebudu na inkasovaný gól vůbec hledět."

Jaký zápas Dušan v pátek očekává? "Uvidíme, každý zápas je jiný. Záleží, jak to sedne nám, jak jim. Čím míň práce budu mít, tím lépe, ale opravdu se jedná o útočný tým, který se do zakončení dostává poměrně často. Vyzdvihovat jednotlivce nebudu, protože zakončovat může v tom počtu útočících hráčů kdokoliv," nechtěl Melichárek jmenovat jednoho hráče, který by mezi ostatními v dresu Vysočiny čněl.

Celkově bylo z Dušanových vět znát, že k soupeři cítí respekt. "Často se říká, že nás teď čekají slabší soupeři, ale já bych to tak neviděl. Jihlava je rozjetá, venku máme Slovácko, Příbram - lehkého soupeře nevidím," ujišťuje Melichárek, že podcenění nehrozí. Blížící se pikantní duel na Slovácku jej ovšem nechává zatím v klidu. "To neřeším, hledím jen na zápas s Jihlavou, ten je první. Máme motivaci, chceme vyhrávat. Když se vítězí, je lepší atmosféra v týmu, máme o co hrát."

Zimní posila naskočila zatím do osmi utkání - s bilancí čtyř výher, jedné remízy a tří proher. "V Brně jsem zatím spokojený na sto, spíš na sto deset procent. Pan Kudela mi vyšel ve všem, na čem jsme se domluvili, vstříc. Fotbalově je to, pravda, trochu houpačka. Ze zápasů se silnými soupeři odjíždíme zbytečně nas..., kdyby to tak nebylo, bylo by to lepší. Ale celkově jsem spokojený," pokyvuje.

Melichárek odchytal dlouhé roky ve Švédsku, po návratu do tuzemska si musel znovu zvykat na místní styl fotbalu. "Ve Švédsku se nakopne míč dopředu a bojuje se o něj. Tady je to víc o rozehrávce a hraní nohama, což jsem se musel učit. Člověk se musí pořád zdokonalovat, což platí i pro moji hru nohama, ale od prvního zápasu se to trošku posunulo," reagoval na dotaz, týkající se právě hry nohama.

Jeden dotaz mířil i na klima v brankářském minitýmu. "S Vencou Hladkým máme profesionální vztah, respektujeme se. Na Slovácku jsem s Milanem Hečou chodil i na kafe, chodím vlastně pořád. Bylo to tak od mého příchodu ze Švédska a nezměnilo se to ani poté, co se naše role prohodily. Tím, že v Brně nebydlím, tu toho volného času nemám tolik, čili zatím na kafe nechodíme, ale možná k tomu dojde," usmál se Melichárek.

Obrovskou devizou našeho gólmana je jeho klid - nerozhodí jej šance Mladé Boleslavi, nastřelené tyče ani čtyři góly na Spartě. "Za ty roky jsem už mentálně silný natolik, aby mě to nerozházelo. Nebudu říkat, že je mi to jedno, byl jsem samozřejmě naštvaný. Ale je to věc, která se hodí za hlavu a jede se dál," odmítl, že by si ze čtyřbrankového přídělu dělal těžkou hlavu. To ostatně dokázal právě s Mladou Boleslaví - i před tímto duelem inkasoval čtyři branky na hřišti Plzně.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...