Oslavte Svátek práce fotbalem: Zbrojovka hostí Jihlavu

Oslavte Svátek práce fotbalem: Zbrojovka hostí Jihlavu

Po prohře 0:4 na hřišti silného soupeře, pražské Sparty, čeká na brněnskou Zbrojovku utkání proti Jihlavě. Klub z Vysočiny najdeme v tabulce nad Zbrojovkou, fanoušci na Srbské uvidí souboj osmého týmu s jedenáctým. Zápas 26. kola Synot ligy startuje ve státní svátek - pátek 1. května 2015 v 18 hodin.

Jedna prohra ze šesti zápasů

Jihlavské Vysočině se v poslední době daří. V posledních šesti utkáních podlehla pouze pražské Dukle, a to těsně 1:2, jinak porazila České Budějovice 3:1, Hradec Králové 2:0, pražskou Slavii 2:1 a Baník 2:0. Neúspěšný nebyl ani začátek jara - doma remizovali Jihlavští na hřišti Bohemians 0:0, poté přišla těsná prohra doma se Slováckem 0:1 a domácí remíza s Jabloncem 1:1. Díky vyrovnaným výkonům je Vysočina v tabulce na osmém místě.

Blízko k záchraně

Brňané jsou na tom na jaře o něco hůř než Jihlavští, v tabulce je však za nimi ještě dalších pět týmů. Z devíti klání se Zbrojováci hned čtyřikrát radovali ze zisku tří bodů, když vyhráli v Budějovicích 3:1, v Teplicích 0:1, doma se Slavií 3:0 a v předposledním zápase porazili doma Mladou Boleslav 1:0. K tomu si Jihomoravané připsali bod za bezbrankovou remízu doma s Baníkem a ze zápasů proti Hradci, pražské Dukle, Liberci, Plzni a v posledním kole také Spartě nevytěžili ani bod. I tak to však stačí na jedenáctou příčku.

Sedm nul Jana Hanuše

Svěřenci trenéra Luďka Klusáčka se pohybují ve středních vodách tabulky i díky pětigólovému střelci původem z Bosny a Hercegoviny, Murisi Mešanovičovi. O branku méně vstřelil čtyřiadvacetiletý záložník Tomáš Kučera, který je nejčastěji střílejícím hráčem svého týmu. K výhrám Vysočiny přispěl velkou měrou také gólman Jan Hanuš, který se může pochlubit sedmi vychytanými nulami a průměrem 1,22 obdržené branky na zápas.

Poslední vzájemná utkání

V posledním vzájemném utkání se doma radovali Jihlavští. Hanuš nedovolil Brňanům skórovat, a tak na výhru stačily góly Mešanoviče a Matěje Hybše.

Loni na podzim se Zbrojovce dařilo více, doma si s Vysočinou poradila 1:0 díky trefě Davida Paška. Na domácí půdě však Jihlava na jaře bodové skóre minulé sezóny srovnala výhrou 2:1. Výhoda domácího pažitu platí od sezony, která pro Zbrojovku i Jihlavu byla nováčkovská - 2012/2013.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...