Zbrojovce se utkání se Spartou nepovedlo. Druhému týmu tabulky podlehla 0:4

Zbrojovce se utkání se Spartou nepovedlo. Druhému týmu tabulky podlehla 0:4

P r a h a - Fotbalisté Zbrojovky Brno v rámci 25. kola zavítali na pražskou Letnou. V první půli inkasovali Brňané dvakrát ze standardní situace, v obou případech se prosadil David Lafata. Druhé dějství pak přineslo další dvě branky v brněnské síťi a Flinta tak z Prahy odjíždí se čtyřgólovou porážkou.

Zbrojovka do utkání nevstoupila vyloženě pasivně. V páté minutě se ke střele z hranice pokutového území dostal Slančík. S jeho pokusem si však Štěch dokázal bez sebemenších problémů poradit. Svěřencům Václava Kotala se poté nedařilo vytvořit si vážnější příležitost k ohrožení domácí brány, naopak musel brněnský tým čelit několika nebezpečným atakům ze strany soupeře.

Spartě se povedlo dostat se do vedení v 17. minutě. Domácí zahrávali rohový kop, po kterém se balón dostal ke Costovi, jenž se do něj náležitě opřel, přičemž trefil skupinku bránících hráčů v modrém. Bohužel pro Zbrojovku se od Aleše Schustera míč odrazil přímo k osamocenému Davidu LAFATOVI, který jej pouze lehce usměrnil za bezmocného Melichárka.

Po pětadvaceti minutách hry nebyl domácí tým daleko od navýšení svého vedení, když brněnští obránci ponechali prostor u pravé postranní čáry Dočkalovi. Na jeho následný centr do vápna si naběhl Lafata, kterému chyběly centimetry, aby ve skluzu podruhé rozvlnil síť Melichárkovy brány. Jenže druhý úder Sparty přišel záhy. V probíhající 37. minutě přistál Dočkalův přetažený centr z volného přímého kopu na hlavě Kadeřábka, který jej poslal na pravou tyč. Tam si na něj naskočil David LAFATA, který nekompromisní hlavičkou podruhé rozesmutněl fanoušky Zbrojovky.

Do kabin šly tedy mužstva za stavu 2:0 z pohledu domácího týmu. Statistiky z prvního dějství mluvily za vše - domácí hráči drželi míč na kopačkách dvakrát déle, než brněnští borci. Sparta za prvních pětačtyřicet minut vystřelila dvakrát - a v obou případech z toho vytěžila gól.

V úvodu druhého poločasu se Zbrojovce vůbec nedařilo držet míč na svých kopačkách a musela čelit obrovskému tlaku domácích. V 56. minutě se k zakončení dostal Kadlec, ale Melichárkovi se podařilo nohou míč vyrazit. O několik minut později to byl znovu Kadlec, který střelou ze střední vzdálenosti prověřil pozornost brněnského gólmana. I tentokrát byl však úspěšnější Melichárek.

V 64. minutě se ale Spartě přeci jenom povedlo potřetí dopravit balón do brněnské branky. Konkrétně to byl Bořek DOČKAL, který si udělal prostor před pokutovým územím Zbrojovky a následnou přesně mířenou střelou k pravé tyči navýšil vedení pražského klubu na tři góly.

K první vážnější šanci se v 74. minutě dostalo i Brno, když domácím obráncům unikl Jakub Jugas, kterému se však nepodařilo překonat dobře vyběhnutého Štěcha. Zato domácí byli o několik chvil později o poznání úspěšnější. Po povedenené kombinaci se k míči dostal Kadeřábek, který z pomezní čáry poslal balón naprosto osamocenému Davidu LAFATOVI, který tak dorážkou do zcela odkryté brány zkompletoval hattrick.

Pražané ve svém náporu nepolevovali, ba naopak byli v několika případech velmi blízko pátému zásahu do sítě Zbrojovky. K žádné další změně stavu však již nedošlo a závěrečný hvizd sudího tak ukončil tento zápas za stavu 4:0 z pohledu domácího mužstva. Sparťané se díky tomuto pohodlnému vítězství přiblížili vedoucí Plzni již na rozdíl tří bodů, Flinta s 29 body okupuje jedenáctou příčku.

Kotal po Spartě: Takové chyby, které jsme předvedli, nejde nepotrestat
26.04.2015 | Martin Lísal

Kotal po Spartě: Takové chyby, které jsme předvedli,...

P r a h a - Zápas, který váš tým prohraje 0:4, se hodnotí opravdu těžce. Nicméně právě to dnes...
Lepší výkon než proti Plzni, přeje si před utkáním na Letné trenér Kotal
24.04.2015 | Martin Lísal

Lepší výkon než proti Plzni, přeje si před utkáním na...

B r n o - SYNOT liga pozvolna finišuje, k odehrání už zbývá jen šest zápasů. Z této šestice je...