Zbrojovka hostí v neděli čtvrtou Boleslav

Zbrojovka hostí v neděli čtvrtou Boleslav

Poslední dva zápasy se Zbrojovce nepovedly. Dvakrát zajížděla na půdu soupeře, ale pokaždé se vrátila s prázdnou. Po Liberci, kde mimochodem Brno přišlo o zimní posilu Zoubeleho, přijela Zavadilova parta z plzeňského stadionu se čtyřgólovým přídělem. Tuto počínající sérii by Brňané rádi uťali v neděli při návratu na Srbskou.

Nic lehkého je ovšem nečeká - na druhé straně hřiště totiž bude stát přední celek tabulky, čtvrtá Mladá Boleslav.

Profil FKMB

Klub z města automobilů se v první lize poprvé objevil před jedenácti lety a působí v ní nepřetržitě až doposud. Hned ve své druhé sezóně se mladoboleslavské mužstvo umístilo na neuvěřitelné druhé příčce a zahrálo si tak předkolo Ligy mistrů. Také v posledních letech se tým s nemalou podporou automobilky Škoda netají pohárovými ambicemi, které skutečně naplňuje. Čtvrtému místu v této sezóně dokonale odpovídá složení kádru.

Zejména v útoku představuje modrobílé družstvo velkou hrozbu. Září tu Jiří Skalák, kterého nedávno Mladá Boleslav vykoupila ze Sparty - ještě před rokem dal Středočechům gól v dresu Zbrojovky. Hostuje zde také útočné duo Duriš - Wágner, které dohromady nastřílelo už třináct ligových branek, a když k nim přičteme Skálákových pět zásahů, je jasné, že téhle útočné trojce to skutečně pálí. Za Mladou Boleslav také nastupuje Jan Šisler, který si - stejně jako Skalák - minulou sezónu vyzkoušel i brněnské angažmá. V záloze najdeme ještě Kamila Vacka se zkušenostmi z italské ligy. Bránu kryje gólman Aleš Hruška.

Drobnou výhodou může být fakt, že boleslavský útok se v posledních zápasech zadrhl. Svěřenci kouče Jarolíma vyhráli naposledy dvacátého března, tedy ještě před reprezentační pauzou, stejně jako Zbrojovka. Naposledy jen remizovali s Libercem 1:1, trefil se Jasmin Sčuk.

Co se týká vzájemných zápasů, Brnu se na domácí půdě v posledních zápasech dařilo - Na Srbské s tímto soupeřem padlo naposledy před pěti lety. Venkovní bilance už tak zdařilá není. Poslední tři duely skončily hrozivým skóre 11:2.

Důležité návraty

Do hry se vrací stoper Pavel Košťál, hrát bude také Sýkora a připraven naskočit je už i Moukanza, který se rozehrával v Líšni. Mimo hru tak bohužel zůstává Lukáš Zoubele a Josef Čtvrtníček, který onemocněl a navíc by jej do hry nepustil karetní trest. Nechme se překvapit, jakou sestavu pošle trenér Kotal do hry a pojďme Zbrojovku podpořit i nyní. Začínáme v 16 hodin!

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...