Václav Kotal zvolen Trenérem měsíce března!

Václav Kotal zvolen Trenérem měsíce března!

B r n o - Tři zápasy, sedm bodů, nula inkasovaných branek - taková byla březnová bilance Zbrojovky. To zohlednili i fanoušci, kteří svými hlasy zvolili Václava Kotala jako Trenéra měsíce března!

Dvaašedesátiletý Václav Kotal se stal nejstarším držitelem ceny pro Trenéra měsíce. Kouč Zbrojovky Brno v březnovém pokračování ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) obdržel přes dvě tisícovky hlasů a poprvé v kariéře dosáhl tohoto individuálního úspěchu. Druhé místo obsadil Karel Jarolím z Mladé Boleslavi a třetí stupínek patří Luďku Klusáčkovi z Jihlavy.

„Chtěl bych poděkovat fanouškům za hlasy. Beru to jako ocenění všech, kteří se na práci tady v Brně podílí. Určitě chci dát něco klukům do kabiny, protože je to hlavně jejich zásluhu. Mám z téhle ceny radost,“ prohlásil brněnský kouč poté, co z rukou Daniela Hajného z LFA převzal tradiční ocenění.

Kotalova Zbrojovka v uplynulém kalendářním měsíci vybojovala sedm bodů z devíti možných, přičemž nedostala ani gól. O víkendu proti pražské Slavii podala jeden z nejlepších výkonů za poslední dobu a jednoznačně zvítězila 3:0. Díky tomu poskočila do horní poloviny tabulky.

„Cítím z mužstva odhodlání dokázat, že výsledky, které jsme teď udělali, chtějí potvrdit a pokračovat v dobrých výkonech. Teď nás čeká série těžkých duelů a já doufám, že budeme bodovat i nadále,“ poznamenal Trenér měsíce března.

Obsáhlejší interview s Václavem Kotalem a Danielem Kolářem zveřejníme v příštích dnech na webové stránce www.synotliga.cz, objeví se pochopitelně i na našich stránkách.

Trenér měsíce března:

1. Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno) 2273 hlasů
2. Karel Jarolím (FK Mladá Boleslav) 2206 hlasů
3. Luděk Klusáček (FC Vysočina Jihlava) 2163 hlasů

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...