VIDEO: Reprezentant Jugas Anglii zatím neřeší. V hlavě mám jen nedělní zápas, říká

VIDEO: Reprezentant Jugas Anglii zatím neřeší. V hlavě mám jen nedělní zápas, říká

B r n o - Zbrojovku čeká poslední zápas před reprezentační pauzou, v neděli od 18 hodin změří Brňané síly se Slavií. V jejím kádru aktuálně ční nejlepší střelec ligy - Milan Škoda. Konfrontaci s ním už vyhlíží i čerstvý reprezentant Jakub Jugas.

Toho po utkání čeká reprezentační sraz s týmem U21 a třeskuté bitvy s Anglií a Portugalskem. Jakub ale aktuálně myslí jen na ligu a důležitou nedělní bitvu.

Jakube, co by na Milana mělo platit?
Už jsem proti němu několikrát hrál, za Příbram i na podzim se Zbrojovkou. Důležité je být pořád u něho, nenechat mu prostor. Je rychlý, soubojový typ, ale pokud na něj budeme hrát podobně jako na Milana Baroše před čtrnácti dny, mohlo by to platit i na něj.

A co čekáš od Slavie jako celku?
Prověří nás kvalitní tým. Dávají hodně branek, jsou dost ofenzivní, Škodu podporují další tři, čtyři hráči. Ale od toho budeme na hřišti my, abychom se s tím vypořádali a konečně doma vstřelili branku. Je to pro nás nesmírně důležitý zápas a musíme jej vyhrát.

Jak jste v týdnu pracovali na ofenzivě?
Pracujeme na ní pořád, bohužel to doma není tak poznat (úsměv). Nedali jsme tu na jaře gól 180 minut, to musíme změnit. Chceme vyhrát, budeme ofenzivnější.

V čem bude zápas jiný oproti utkání v Teplicích?
Budeme muset víc tvořit. Když v Teplicích vedete, nebudete na beku dělat kličky nebo něco složitě vymýšlet, hru zjednodušíte. Doma ale musíme být konstruktivní. Jasně, někdy se to nepovede, musí se nahrát dozadu, otočit hru a zkusit to znovu. Fanoušci to nevidí rádi, ale je v tom úmysl rozbít obranný blok soupeře a dostat se do útočné fáze jinou cestou.

Hodnotíš podzimní zápas na Slavii jako nejpovedenější, který Zbrojovka letos předvedla?
Patřil určitě mezi nejpovedenější, z mého pohledu jej pak trochu přebily poslední dva venkovní zápasy, hlavně ten v Budějovicích, kde se mi docela dařilo. Tu podzimní výhru nám budou chtít určitě vrátit, ale my se nedáme a zvítězíme, věřím tomu. Střílí sice hodně branek, ale dost jich i dostávají. Na jejich ofenzivní sílu si musíme dát velký pozor.

Sedí ti osobně více hra na tři, nebo na čtyři obránce?
Je mi to jedno. Ve čtyřech vzadu se víc dostanu k podpoře útoku, ve třech mám větší zodpovědnost v rozehrávce. Momentální situace nám vyhovuje, vzadu to docela šlape, jsem spokojený. Taktiku na neděli zatím nevíme, jen tušíme, že se budeme nejspíš muset obejít bez Pavla Zavadila. Je to osobnost, fotbalová i mentální podpora. Ale v Teplicích jsme to zvládli i bez Pavla, tak proč bychom to nezvládli i teď?

Reprezentace? Na tu začnu myslet v pondělí

Po utkání tě čeká reprezentační sraz. Potěšila nominace?
Já po zápase s Duklou pověsil reprezentační kopačky na hřebík (smích). Naštěstí přišly další, vydařenější zápasy. Nominace vždy potěší, je to ocenění a povzbuzení do další práce. Ale aktuálně řeším jen svůj nedělní výkon.

Jak vidíš své šance na konečnou nominaci pro EURO?
Konkurence je veliká. Sám nevím, na jaký post se mnou trenér počítá. Na beku jsou Holeš nebo Kadeřábek, na stoperu Brabec, Kalas, Baránek nebo Stronati, samá slušná jména.

I kádr Anglie je našlapaný, povedlo se ti už nastudovat soupisku?
Určitě to bude zajímavá výzva, ti hráči hrají Premier League i jiné soutěže. Je to srovnání a motivace k dalšímu zlepšení. Soupiska mě ale zatím nezajímá, teď řeším jen Slavii. Jakmile bude po utkání, podívám se, co nás čeká, ale do té doby ne.

Psychická pohoda je každopádně asi lepší, než byla po prvním utkání?
To stoprocentně. Ale ještě nejsme zachránění, takže nepolevujeme a chceme to mít co nejdřív odbyté. V tom nám může nedělní zápas pomoci, odrazit se do středu tabulky, kde bychom chtěli být. A co se mého výkonu týče, v uvozovkách radši ať hraju tužku a vyhrajeme, než abych zářil a tým prohrál.

Díky za rozhovor!

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...