VIDEO: Chceme být efektivní i doma, přeje si kouč Kotal před bitvou se Slavií

VIDEO: Chceme být efektivní i doma, přeje si kouč Kotal před bitvou se Slavií

B r n o - Zlepšit efektivitu, navázat na venkovní výhry, konečně doma skórovat a pokud možno naplno bodovat. S takovými plány jde Zbrojovka do další ligové bitvy - v neděli se od 18 hodin utká se Slavií. Podrobnosti k utkání prozradil na tradiční tiskovce kouč Václav Kotal.

"Rádi bychom navázali na dobrý a disciplinovaný výkon, který jsme předvedli v Teplicích. Nečeká nás nic lehkého, Slavia má na jaře méně bodů než my, ale vstřelila dvojnásobné množství branek a disponuje kanonýrem ligy - Milanem Škodou. Další hráči Vukadinović, Zmrhal či Kenia Škodu výborně doplňují, k tomu přičtěme silné standardky. Musíme opět předvést koncentrovaný výkon, nepouštět soupeře do šancí a být obezřetní," nabádal kouč, vědom si kvalit nadcházejícího soka.

Slavia naposledy dlouho vzdorovala Plzni, podlehla 0:1. "Hráli zodpovědně, s nasazením. Nevstřelili tentokrát branku, ale jen těžko někdo může předpokládat, že zrovna v Plzni budou celky ze středu tabulky vítězit. Předtím dali dvakrát po třech gólech, jejich ofenziva má vysokou úroveň," zopakoval kouč.

Ten byl vzápětí tázán, co by si pro svůj tým odnesl ze hry vítězné Plzně. "Čtyři hráče do ofenzivy," zavtipkoval s nadsázkou a poté vážněji dodal: "Plzeň kvalitně kombinovala, mohli dát tři branky už v úvodu, ale neproměňovali šance. My chceme konečně být i doma efektivní. V posledních čtyřech domácích utkáních jsme skórovali jednou, věřím, že to zlomíme. I kvůli fanouškům, vůči kterým cítíme zodpovědnost. Nedělní termín, atraktivní soupeř, v posledním utkání jsme vyhráli. I díky tomu věřím, že se sejde solidní návštěva, která nám pomůže vytvořit optimální prostředí pro zisk bodů," zadoufal Kotal.

Cíl? Naplno bodovat

V tabulce nás aktuálně od Pražanů dělí jedna příčka a jeden bod. "Pak nás čeká pauza, zápas na hřišti Liberce a tři těžká utkání v Plzni, s Boleslaví a na Spartě. Rádi bychom tedy měli dostatečný bodový polštář, ale to už jsou taková klišé. Vycházíme z toho, že i bod pro nás v současné situaci a za určitých okolností může být úspěch, ale jdeme do utkání s cílem být stoprocentně úspěšní a naplno bodovat," potvrdil kouč.

Co se zdravotního stavu kádru týče, došlo k jedné změně. "Moukanzu delší dobu trápí svalové potíže, lékař doporučil je doléčit. Jinak je kádr stejný a neměnný. Pokud by se stal zázrak a Pavel Zavadil došel zítra s tím, že bude hrát, změníme to, ale zatím to spíše vypadá, že se budeme muset obejít bez něj. Variant možné náhrady máme víc, záleží také na soupeři. Rozhodneme se těsně před utkáním," neprozradil Kotal podrobnosti k sestavě, která vyběhne na pažit v nedělní podvečer.

Klíčové pro trenéra bude pochopitelně složení útočných řad. "Možností je víc. Víme, že efektivita doma pokulhává, snad se povede dobrý výkon ze hřiště soupeře přenést i domů. Musíme si víc věřit, být odvážnější v útočné fázi. Slavia je motivace navíc, proti tomuto soupeři jsme dokázali odehrát dobré zápasy, i proto věřím, že se tentokrát dokážeme doma prosadit," pokračoval Kotal, jehož bilance na lavičce Zbrojovky je proti Slavii solidní - dvě výhry, remíza a postup v poháru.

Na obranné polovině hřiště kouč tolik otazníků neřeší. Mění se jen soupeř - po Barošovi a teplické cizinecké legii se nyní Košťál a spol. střetnou s nejlepším střelcem ligy, Milanem Škodou. "Nestraší nás. Vždycky je to o tomtéž - musíte hrát koncentrovaně, dělat co nejméně chyb. Nějakou chybu uděláte vždy, pak už záleží na soupeři, zda ji dokáže potrestat. Slavia má natolik vysokou kvalitu, aby to dokázala. Proto musíme být zodpovědní, eliminovat prostor pro protiútoky, nenechat hráče druhé vlny Škodu doplňovat. Věříme, že podáme výkon na hranici možností, a uvidíme, na co to bude stačit," zakončil diplomaticky Kotal.

další články

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem
A-tým
20.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e – Sobotní dopolední utkání ve Vyškově nabídlo nakonec dvě branky, po jedné na každé...
Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...