Žáci a dorostenci změřili síly s vídeňským Rapidem

Žáci a dorostenci změřili síly s vídeňským Rapidem

B r n o - René Wagner, Zbrojovka a Rapid Vídeň. Tohle spojení dává smysl - někdejší vynikající útočník s oběma kluby spojil velkou část kariéry. I díky němu se mládežnické týmy Zbrojovky s Rapidem pravidelně utkávají v přípravných zápasech.

Výjimkou nebyl ani uplynulý víkend. Zatímco Wagner se "svým" starším dorostem bojoval v úspěšné generálce na ligu, mladší dorostenci a žáci měřili své síly a schopnosti v konfrontaci se špičkovým rakouským mužstvem.

"Ta tradice trvá už několik let, s minimálními přestávkami. Někdy se nepovede sladit termíny, letos to ale vyšlo dobře a do Vídně se tak vydalo hned šest týmů," prozrazuje Wagner bližší podrobnosti ohledně zajímavého zpestření zimní přípravy.

Výlet do Vídně za špičkovým fotbalem je pro mladé hráče obohacující. "Letos výsledky vyzněly vesměs pro Rapid, jen mladší žáci dokázali vyhrát a patnáctka remizovala. Až na jedno utkání ale byly prohry těsné a zápasy vyrovnané, naši hráči nepropadli. Zkušenost je to pro ně hodně cenná, Rapid patří mezi špičku, co se mládeže týče," souhlasí někdejší kanonýr.

Právě on je hlavním organizátorem těchto setkání. "Někdy se domluvíme za den, někdy to trvá tři měsíce. Hledají se termíny, hřiště nebo třeba autobusy - hráči se musejí nějak poskládat, takhle dohromady jich není zrovna málo. V zásadě platí, že ohledně letních zápasů už se domlouváme teď," dodal Wagner.

A jak si tedy Zbrojováci ve Vídni o víkendu vedli? Po kliknutí na jednotlivé výsledky se vám zobrazí samostatné reportáže pro každou kategorii (včetně sestav, statistik a hodnocení trenérů).

U17: Rapid Vídeň - Zbrojovka 3:2

U16: Rapid Vídeň - Zbrojovka 3:2

U15: Rapid Vídeň - Zbrojovka 3:3

U14: Rapid Vídeň - Zbrojovka 5:2

U13: Rapid Vídeň - Zbrojovka 2:3

U12: Rapid Vídeň - Zbrojovka 8:1

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...