VIDEO: Udělám vše, abych nabídnutou šanci využil, říká Čtvrtníček před Duklou

VIDEO: Udělám vše, abych nabídnutou šanci využil, říká Čtvrtníček před Duklou

B r n o - Josef Čtvrtníček přišel do Zbrojovky na testy v průběhu přípravy. Uspěl, se třemi góly se stal nejlepším střelcem týmu a vysloužil si tak zároveň novou smlouvu i pozvánku na předzápasovou tiskovou konferenci.

Nejprve náš nový útočník zhodnotil uplynulé období ze svého pohledu. "Své dosavadní působení v Brně vnímám zatím kladně. Testy dopadly úspěšně, jsem moc rád, že v Brně můžu být. Doufám jen, že se nám povede to, co chceme - co nejdříve se zachránit," zahájil 195 centimetrů vysoký hráč.

Toho na začátku ledna testovala i Sigma Olomouc, k dohodě nedošlo. "Trenér mě moc chtěl, ale nedopadlo to. Brněnská varianta je ale nakonec ještě mnohem lepší. Dostal jsem šanci, která už vůbec nemusela přijít, navíc jsem z regionu, z Vyškova," vykládal usměvavý dlouhán, se kterým trenér Kotal dost možná počítá pro základní sestavu na pozici hrotového útočníka. "Když mi trenér dá šanci, budu jedině rád. Udělám všechno pro to, abych šanci hrát první ligu v Brně využil."

Právě prostřednictvím vyškovského rodiště (a navazujících mládežnických let) už Josef nějaké spojení s brněnskou kabinou měl. "Znal jsem z jihomoravských výběrů Vaška Hladkého, v Drnovicích byl zase Milan Lutonský, ve Slovácku Dušan Melichárek," zmínil Čtvrtníček dalšího vyškovského rodáka. "Nejvíc se ale znám s Radkem Buchtou, už od dětství. Navíc máme stejného manažera," vypíchl dále hráče, se kterým na soustředění sdílel společný apartmán.

Konkurence je vždycky dobrá

Právě soustředění přispělo k tomu, aby Josef zapadl do party. "S tím nebyl problém, parta je tu bezproblémová. Na oslavu narozenin jsem skončil v bazénu, kam mi ještě předtím spadl míč, takže jsem tam byl dvakrát," vzpomínal třígólový zimní střelec na anabázi, kterou jste mohli shlédnout prostřednictvím našich sociálních sítí.

Leč vraťkme se k vážnějším tématům - Zbrojovku čeká první ostrý zápas, lišící se pochopitelně od přípravy. "Budeme chtít vyhrát, jiný cíl nemáme. Nálada je zatím dobrá a bojovná, příprava se relativně povedla, na to bychom rádi navázali a uspěli," netají Čtvrtníček touhu získat v sobotu první jarní body.

Jako hlavní jarní cíl samozřejmě klade záchranu, jak už naznačil v úvodu. "Vím, že konkurence je v útoku poměrně velká, ale nebojím se toho. Naopak - je to lepší. Zvýší to tlak, hráče to nutí pracovat ještě líp," je přesvědčený Čtvrtníček.

Jeho dosavadní prvoligová bilance není příliš široká - deset startů, jedna branka. "Ve Slovácku jsem měl možnost buď být jako útočník číslo dvě za Liborem Doškem, nebo hrát někde na hostování. Vybral jsem si to druhé, a to v Ústí nad Labem. Jenže tam po čtyřech zápasech skončil trenér Habanec a přišel pan Bičovský, který si přivedl hráče z Teplic. Chvíli jsem hrál, chvíli nehrál, díky tomu jsem usoudil, že bude lepší se vrátit. Potom v Třinci se mi první půlrok dařilo, dával jsem branky, ale poté se přestalo dařit týmu, hlavně doma nám to nevycházelo a já byl jedním ze tří hráčů, kteří to odnesli," bilancoval uplynulé sezony Čtvrtníček.

Na samý závěr tiskovky byl ještě tázán na krátký "osobní" životopis. "Svobodný, s přítelkyní, bez dětí, auto Volkswagen Passat," vychrlil s úsměvem.

Video
<>

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....