Jakub Šural přispěl k triumfu reprezentace U19

Jakub Šural přispěl k triumfu reprezentace U19

B r n o - Jakub Šural přišel nakonec o soustředění v Turecku, smutnit ale nemusel. S národním týmem U19 se podíval do Španělska, kde naskočil postupně do všech zápasů na prestižním turnaji. A co víc - celý turnaj nakonec vyhrál!

Reprezentace se postupně utkala s Posrtugalskem (1:1), Norskem (2:1) a Slovenskem (2:0). Jakub naskočil do vstupního utkání od začátku a odehrál první poločas. Proti Norsku se podíval do hry v 70. minutě za stavu 1:1, mužstvo navíc hrálo oslabeno - i tak z toho ale bylo vítězství. A poslední duel se Slovenskem odehrál talentovaný obránce celý.

Co se kvality soupeřů týče, nechtěl Jakub dělat rozdíly. "Portugalci byli nesmírně kvalitní s míčem, my se jim ale vyrovnali týmovou hrou a tvrdostí v osobních soubojích, i díky tomu jsme měli víc šancí. Norové hráli také výborně. Slováci v průběhu závěrečného utkání trošku odpadli, měli tu méně hráčů, my navíc byli motivování vidinou úspěchu v turnaji," popisoval člen fotbalového klanu jednotlivé soupeře.

A celkový turnaj? "Vzhledem k blížící se kvalifikaci nám turnaj dodal sebevědomí," liboval si Šural den po návratu do ČR. Kvalifikace čeká na svěřence trenéra Petrouše koncem března, utkají se s Irskem, Německem (to skupinu pořádá a je obhájcem vítězství) a Slovenskem. Dál jde pouze vítěz, nic jednoduchého tedy Jakuba a spol. neočekává. "S trenérem jsem se bavil a říkal mi, že pokud si udržím formu, počítá se mnou," prozradil Šural.

Ten si při turnaji mohl užívat i jiné věci, než jen sportovní výsledky. "Měli jsme - až na jeden den - nádherné počasí, kolem dvaceti stupňů, sluníčko. Navíc máme skvělý kolektiv, většinou jezdíme v podobném složení, známe se dobře," liboval si.

Tréninky? Nejspíš nadále s "áčkem"

Nyní tedy Jakub absolvoval návrat do tuzemské reality. Dopoledne měl ještě volno, odpoledne se bude hlásit na Srbské. "Máme trénink s prvním mužstvem. Zatím jsme se nebavili konkrétně o tom, jak to bude dál, ale nejspíše budu trénovat s áčkem a zápasy hrát za juniorku," domnívá se Šural.

Připomeňme, že Jakub naskočil v zimní přípravě do šesti utkání, odehrál v obraně 437 minut. Byl u šesti vstřelených i inkasovaných gólů, podíl měl například na Fischerově brance proti Dunajské Stredě. Míčem napříč hrací plochou našel Petra Buchtu, jehož precizní dlouhý pas vyslal Fischera do gólové akce.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...