Pašek po soustředění: Utkání s Aktobe mi osobně dalo nejvíc

Pašek po soustředění: Utkání s Aktobe mi osobně dalo nejvíc

A n t a l y a / B r n o - David Pašek snad již definitivně zažehnal zdravotní problémy - absolvoval kompletní zimní přípravu a je nachystán pomoci Zbrojovce v boji o jarní body.

David hrál ligové utkání naposledy 29. srpna, gólem tehdy pomohl k remíze s Teplicemi. Jeho schopnost střílet klíčové branky (celkově se v první lize trefil šestkrát a vždy z toho byly body) pak Zbrojovce chyběla. V přípravě dal gól Olomouci, proti Oděse nastřelil tyč a v duelu s Aktobe nahrával na první Čtvrtníčkovu branku. O soustředění, zdravotních problémech i výhledech na ligu jsme si s Davidem povídali na samém konci soustředění.

Jak se týden před ligou cítíš?
Snad už to bude jen dobré. S tréninkem jsem po zranění začal už na konci minulého roku, mým hlavním cílem bylo absolvovat celou přípravu a vyhnout se dalším zdravotním komplikacím, což se povedlo. Teď už tedy jen ta liga...

Celkově za sebou nemáš povedený rok, co se zdraví týče...
Užil jsem si toho za kariéru asi nejvíc. Když jsem zažehnal jeden problém, přišel po pár kolech další. Člověk začínal pořád nanovo. Doufám, že jsem si to už na nějakou dobu vybral.

Jak hodnotíš soustředění, během kterého jsi naskočil do tří utkání?
První zápas s Oděsou nebyl špatný. Abych ale řekl pravdu, nejvýš hodnotím utkání s Aktobe. Bylo v něm vše, včetně soubojů, soupeř hrál poměrně tvrdě, ale přesně tohle zápasy o záchranu přinášejí. Hrálo se nahoru dolů, neřekl bych, že osobně mi sedl nejvíc a předvedl jsem nejlepší výkon, ale určitě mi ten zápas nejvíc dal.

A poslední soupeř, Tiraspol?
Kvalitní tým, dobří hráči. Měli jsme také šance, hlavně v první půli, nastřelili tyč. Dát gól, vyvíjelo by se to asi jinak. Ve druhém poločase jsme to soupeři trochu usnadnili, už to nebylo takové. Celkově to nebyli o tolik lepší hráči, než Aktobe, ale v tom utkání jsme byli organizovanější, disciplinovaní a skoro nic jim nedovolili. S Tiraspolem už to bylo jiné. Na druhou stranu je lepší dostat takhle přes prsty teď a ne třeba až v lize. Zažil jsem přípravy, kdy jsme vyhrávali o tři, čtyři góly, a pak v lize to bylo diametrálně odlišné. Varovalo nás to, abychom se před ligou ještě lépe připravili.

V některých utkáních jsi nastoupil v obraně, oprášil jsi zvyklosti z předminulé sezony bez problémů?
Malinko jsem se musel zase učit, praktikujeme to teď trochu jinak, než tehdy. Ale problém to nebyl.

Počasí vám letos moc nepřálo, že?
Bylo to letos trošičku zrádnější, hodně proměnlivé. V minulých letech bylo sluníčka víc. Ale zase ty podmínky víc připomínaly to, do čeho se vracíme (úsměv).

Čeká vás Dukla, proti které jste na jaře předvedli solidní výkon.
Zrovna teď v Turecku jsme si ten zápas pouštěli. To bylo moc důležité vítězství, které nám pomohlo, a za podobný výsledek bych se samozřejmě nezlobil. Já do utkání tehdy nezasáhl, spadá to do období, které jsem trávil nervózní na tribuně.

Videa si v přípravě užijete dosyta?
To je potřeba. O soupeři je nutné mít co nejvíc informací - jak hraje, kdo co umí, v čem má přednosti a slabiny, na co si dát pozor. Myslím, že máme obecně o soupeřích dobré informace.

Jak plánuješ strávit pondělní volno?
Na jeden den vypnu od fotbalu, těším se už za rodinou. Pohraju si se synátorem, trošku se uvolním. První zápas už ale stejně máme v hlavách a od úterka se na něj začneme zase chystat. Pro začátek by bylo hodně dobré, kdybychom si v těch úvodních zápasech pomohli a nemuseli pak nic honit.

Jako spolubydlícího máš na soustředění Václava Hladkého, je to tím, že oba patříte mezi mazáky, co se odsloužených let ve Zbrojovce týče?
Je pravda, že jsme tu asi nejdéle, spolu s dalšími kluky, co prošli mládežnickými kategoriemi. A ještě s přestávkou Alda Schuster. Já na předchozích soustředěních bydlel většinou s Luďou Pernicou, v Kaprunu s Mezlou, teď tedy s Vaškem.

Promítají se ona služební léta i do kabiny? Vezme si David Pašek v klíčových chvílích slovo?
Nějakým způsobem se před utkáním hecujeme všichni. Když je třeba, něco řekneme, záleží na tom, jak to člověk cítí. Po utkání si rozebereme, co bylo špatně, probereme to u videa, ale v období samotného zápasu jde opravdu spíš hlavně o to hecování.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...