V generálce na ligu nás prověří moldavský Sheriff Tiraspol

V generálce na ligu nás prověří moldavský Sheriff Tiraspol

A n t a l y a - Na závěr soustředění čeká na Zbrojovku Evropou protřelý Sheriff Tiraspol. Utkání s předním moldavským týmem je zároveň generálkou na ligu, hraje se v Beleku od 17 hodin (16:00 SEČ).

Sestavu, ve které Zbrojovka nastoupí, uvedeme po dopoledním tréninku. Ten je nachystán na 11:00, potzé následuje oběd a v 15:10 odjezd do Beleku.

Jisté zatím je, že minimálně poločas odehraje Lukáš Zoubele, nenastoupí naopak s největší pravděpodobností Pavel Zavadil, jehož zdravotní stav upřesníme poté, co absolvuje prohlídky po návratu ze soustředění.

Po utkání čeká na Zbrojováky večeře, regenerace a balení - zítra už je na programu jen časná snídaně a mezi sedmou a osmou hodinou ráno dáme sbohem hotelu Grand Park Lara. Po deváté nám letí letadlo směr Istanbul, a když vše dobře půjde, absolvují hráči ještě v neděli výklus na Srbské.

Náš soupeř

Tiraspol je třináctinásobným vítězem moldavské soutěže. Pro představu - za posledních čtrnáct let se pouze jednou nestal mistrem. Aktuálně se to ovšem může stát podruhé - Sheriff figuruje po podzimní části až na třetí příčce, s šestibodovou zrátou na vedoucí Dacii Kišiněv.

Tým pravidelně sbíral zkušenosti v předkolech Ligy mistrů, o čemž se v roce 2009 přesvědčila i Slavia - gól z 94. minuty vystavil pražskému celku stop ve vysněné cestě do Ligy mistrů. Tiraspol si tehdy zahrál základní skupinu Evropské ligy, byl v dalším předkole vyřazen Olympiakosem Pireus. Ve skupině skončil třetí, o tři body za postupujícím Twente.

Skupinu si Sheriff zahrál ještě o rok později, to skončil s pěti body poslední, dokázal ovšem zdolat vítěze skupiny Dynamo Kyjev. Před rokem skončil opět třetí, na postup tentokrát scházely jen dva bodíky. Doposud poslední evropská účast tak vydařená nebyla, Tiraspol po vyřazení z předkola Ligy mistrů (nestačil na Slovan) vypadl i v play-off Evropské ligy, Rijece nevstřelil ani branku.

V Turecku je Tiraspol již čtrnáctý den, v posledním přípravném utkání podlehli Moldavané rumunskému celku Universitatea Craiova 1:2. Ještě předtím se utkal například s pražskými Bohemians, v Beleku zvítězil 1:0. V kádru se to hemží Brazilci, nalezneme tu i Španěla, Argentince, Kolumbijce, dva Bosňany, čerstvého bulharského reprezentanta Isu, hráče z Burkiny i Pobřeží Slonoviny. Zbrojovku tedy čeká opravdu pestře složený tým.

Samozřejmě za Tiraspol hrají i domácí plejeři. Například Maxim Antoniuc byl povolán do národního týmu, který se akltuálně nachází taktéž v Turecku. Reprezentanty jsou i Radu Ginsari a Sergei Georgiev.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...