Zbrojovku prověří Jihlava a Líšeň, hraje i juniorka

Zbrojovku prověří Jihlava a Líšeň, hraje i juniorka

B r n o - Leden uhání jako zběsilý a nadcházející středa přináší Zbrojovce další porci přípravných zápasů. Nejprve nastoupí Brňané od 11 hodin v Jihlavě, v 18 hodin se pak představí v TCM proti Líšni. Na juniorku zase čeká střetnutí se Slovanem Bratislava

Do obou zápasů "áčka" naskočí rozdílné jedenáctky. "Nechtěl bych to striktně dělit na silnější a slabší, sestavy pro oba zápasy nám vyplynuly z předchozích duelů. Testujeme různé varianty i různé úkoly pro konkrétní hráče. Chceme mít vyzkoušených více herních variant. Do sestavy se nám navíc vrací Keresteš a Marković, ti by měli hrát večer proti Líšni," prozradil trenér Kotal s tím, že hráči, kterým se v dosavadním průběhu přípravy dařilo více, nastoupí v prvním utkání na hřišti Jihlavy.

Bohužel dva Zbrojováky, kteří z marodky snad definitivně prchli, nahradil jeden přírůstek. "Lukáš Zoubele onemocněl, dostal angínu, čili je přibližně na týden mimo. Bohužel se to stalo zrovna v momentě, kdy se dal dohromady a vypadal nadějně," smutnil Kotal, který může doufat v co nejrychlejší uzdravení zimní posily.

Již po sobotním utkání navíc na marodku přibyl Moukanza, do hry také ještě nezasáhnou Mezlík, Lutonský a dlouhodobý marod Kaščák.

Duel v Jihlavě se odehraje v areálu Na Stoupách, proti Líšni nastoupíme v TCM.

Dostálek: Marodka se vyprazdňuje, vyskakovat si ale ještě nemůžeme

Přípravný test čeká i na juniory. Od 13 hodin nastoupí taktéž v TCM proti bratislavskému Slovanu, se kterým v létě remizovali 2:2. Za Slovan tehdy nastoupili zkušenější hráči a jiné to pravděpodobně nebude ani nyní. "Je to de facto jejich béčko, jsou to silní a starší hráči, čili to pro nás bude těžká zkouška, stejně jako v létě," vyhlíží zajímavou konfrontaci trenér Dostálek.

Ten může být mírně spokojen s tempem, kterým se vyprazdňuje marodka. "Na nějaké vyskakování to ještě není, ale lepší se to. Vypadá to, že bychom mohli mít na střídání tři hráče," zmiňuje drobný posun - o víkendu to byl jen jeden (plus gólman Záleský).

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...