Hyčka po Baníku: Pořád přemýšlím nad tím, co se stalo ve druhé půli

Hyčka po Baníku: Pořád přemýšlím nad tím, co se stalo ve druhé půli

B r n o - Alois Hyčka patřil k hráčům, kterým sobotní první poločas proti Baníku vyšel. Přesně mířenou ranou otevřel skóre utkání, ve kterém ovšem po změně stran přišly tři branky soupeře a další zimní prohra.

Sám Hyčka netuší, co se s ním a spoluhráči po změně stran stalo. "Přemýšlel jsem o tom po utkání i v neděli. Těžko říct, sám nevím. Soupeř prostřídal, možná nás zaskočil ten první gól, což se ale nesmí stávat," dumal.

Přitom před změnou stran Zbrojovka soupeře mačkala, kromě gólů měla i další šance. "Už se to blížilo tomu, co bychom chtěli hrát. Zvládli jsme to dobře, i osobně se mi to líbilo, samozřejmě. Vždyť jsem dal po nějaké době zase gól. Je určitě pozitivní, že jsme si v kontextu celého utkání tolik šancí vytvořili, jen bychom jich měli proměnit víc. A vzadu samozřejmě nechybovat. Zkrátka směrem dopředu to šlo, ale vzadu to bylo hrozné a celkový výsledek tomu odpovídá," pokračoval Hyčka.

Víkendem Zbrojovákům definitivně skončila hrubá část přípravy, nyní se dostanou víc do kontaktu s míčem. "Dost se těším, i když míč jsme samozřejmě viděli i v prvních týdnech, jen ne tak často. Už se i podíváme častěji na trávu, pokud to půjde, čeká nás hodně zápasů, ty nám také hodně dají. Máme na čem pracovat, ale věřím, že to půjde," vyhlíží Hyčka další program, který vyvrcholí soustředěním v Turecku - a startem ligy.

V neděli měl se svými spoluhráči den volna, na rozdíl od kolegů z Moravy se ale domů nevypravil - pochází totiž z Chebu. "A to se za jeden den nedá, cesta je úmorná. Já už jsem víc doma v Brně, jsem tu třetím rokem. Do Chebu nebo do Ústí, kde mám hodně známých, jezdím tak dvakrát do roka, když je delší volno. Jinak regeneruju doma," prozrazuje.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...