Poslední domácí duel odehraje Zbrojovka proti Příbrami

Poslední domácí duel odehraje Zbrojovka proti Příbrami

B r n o - Uteklo to jako voda, podzimní část sezóny 2014/2015 se pomalu chýlí ke svému konci. Brno se letos na Srbské představí naposledy. V Králově Poli přivítáme celek z Příbrami a půjde o hodně. Zápas dvanáctého s předposledním startuje v sobotu v pět odpoledne.

Středočechy jsme po návratu do nejvyšší soutěže doma dvakrát porazili, povede se to i tentokrát? Utkání bude navíc kulisou pro tradiční předvánoční výběr hraček pro děti z dětských domovů. Kompletní informace naleznete v samostatném článku.

Souboj o důležité body

Oběma týmům půjde v zápase o hodně. Příbram by se ráda ještě více odpoutala od sestupových pozic, Zbrojovka by zase z těchto míst chtěla vyplout ještě před zimní přestávkou a v sobotu má ideální příležitost. Při nesmírně vyrovnané tabulce máme tedy stále teoretickou možnost strávit Vánoce v klidnějších místech a alespoň částečně napravit dojem z nepovedené druhé části podzimu.

Náš soupeř

Příbrami se po příchodu nového trenéra Tobiáše poměrně daří, naposledy bodovala s Teplicemi. V tomto utkání měli Příbramští navrch, ovšem brali pouze bod za remízu 1:1. Celkově však Středočechům výměna kouče prospěla. Tobiáš se svým mužstvem získal ze sedmi zápasů čtrnáct bodů a nebýt prohry v Edenu (3:2), držel by jeho tým také sedmizápasovou neporazitelnost. to ještě více vynikne ve srovnání s předcházejícím bodovým ziskem, čítajícím pouhé dva body.

Příbram má v útoku devítigólového Jakuba Řezníčka, kterého doplňuje Tomáš Krbeček. V záloze pravidelně nastupují Tomáš Pilík, bývalý Sparťan Martin Zeman, nebo také Martin Fillo. Před sezónou tým doplnil také Josef Hnaníček, který minulou sezónu působil na Srbské, ovšem nikoliv v dresu Brna, ale v dresu Znojma. Bránu kryje vytáhlý gólman Marek Boháč, před ním operuje Zápotočný či Neves. V posledních utkáních se v dresu Příbrami začal objevovat jistý Martin Sus, ten však s tím brněnským nemá - kromě jména - nic společného. Odchovanec Sparty tu hostuje z druholigové Vlašimi.

Herní pohodu mírně pozvednuly dva přáteláky

Brňané se po pěti prohrách v řadě nenacházeli v dobrém rozpoložení. Bezbranková remíza na Bohemians tomu příliš nepřidala. Snad může Zavadilovu partu těšit získaný bod a ukončená série proher. Zbrojovka v reprezentační přestávce odehrála dva přátelské duely. První skončil porážkou v maďarském Györu, ve druhém se Brno utkalo v rámci projektu Kopeme za fotbal se Sokolem Hrušky (14:1), týmem okresního přeboru na Břeclavsku. Tento duel, ve kterém si také zahrálo naše trenérské duo, by snad mohl pomoci k nastolení pohody v týmu.

Marodka zůstává v podobném složení

Trenér Kotal nemůže počítat s dlouhodobými marody Mezlíkem, Markovičem, Kaščákem, stejně tak s Fischerem. Nově přibyl také Lutonský, který v týdnu opustil sraz jednadvacítek a v Brně se podrobil vyšetření. Jeho start ale vyloučen není, do přípravy se navíc zapojili Pašek s Brigantem.

Trenér Kotal před Příbramí.

Dokáže Zbrojovka konečně zabrat a zvítězit? Vzhledem k vývoji v tabulce by ji případné úspěchy v posledních dvou zápasech pomohly vyhoupnout se do přijatelných vod. Přijďte podpořit Zbrojovku a podílet se svým fanděním na vytvoření dobré výchozí pozice pro jarní část!

Jakub Jugas před utkáním s Příbramí.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....