Zbrojovka si v rámci propagační akce zastřílela a porazila nováčka OP Břeclavska z Hrušek 14:1

Zbrojovka si v rámci propagační akce zastřílela a porazila nováčka OP Břeclavska z Hrušek 14:1

Jak by se vám líbilo složení obranné trojice Zbrojovky Buchta – Kotal – Keresteš? Že je to nesmysl? Ne tak docela. Trenér Václav Kotal totiž dnes na postu středního stopera opravdu nastoupil a vedle sebe měl dva své svěřence z týmu.

Stalo se tak ve druhém poločase zápasu v Hruškách na Břeclavsku, kam Zbrojovka zavítala v rámci programu „Kopeme za fotbal“, kdy se týmy z nejnižších soutěží utkávají s prvoligovými. Zbrojovka tak v sychravém sobotním odpoledni zase po dlouhé době ochutnala vítězství – v poměru 14:1 nad nováčkem okresního přeboru Břeclavska. Mimochodem, z Hrušek pochází bývalý prvoligový fotbalista Vladimír Malár, který hrával mj. za Slovácko, Spartu i Slavii. Nyní ve 38 letech reprezentuje svoji rodnou hroudu, ale dnes nenastoupil, protože je po operaci achilovky.

S čím může prvoligový tým jít do souboje s celkem o osm soutěží níž? Nezranit se, pobavit diváky a užít si zápas, jaký zase rok nebude. Ze začátku to ovšem šlo Zbrojovce trochu ztuha. Měla totiž za sebou páteční namáhavý souboj v Györu a tak na první gól prokřehlí diváci čekali čtvrt hodiny. Pak se však gólostroj Zbrojovky rozjel naplno, do poločasu padlo šest branek. Po pauze naskočili do hry i trenér Kotal a jeho asistent Michal Šmarda. „Já hrávám v Hradci odborářskou soutěž, takže to pro mě nebylo nic nového,“ nenechal se vyvést z míry kouč Brna. „Myslím, že to byla dobrá propagace fotbalu,“ říkal pak v dresu do televizní kamery. „Kluci přišli na hřišti na jiné myšlenky, mohli si dovolit to, nač v mistrovských zápasech nemají čas. Snad jim to trošku pomůže k nastolení pohody,“ vyřkl trenér přání.

Sokol Hrušky – Zbrojovka Brno 1:14 (0:6)

Branky: Petr Janulík – Vávra 3, Buchta, Moukanza, Hyčka, Sedlák, Malík po 2, Přichystal.

Zbrojovka: Veselý – Schuster, Košťál, Keresteš – Buchta, Malík, Zavadil, Sedlák – Vávra, Moukanza, Hyčka. Střídali: Kotal, Šmarda, Bednář a Přichystal.

Fotogalerie k prohlédnutí.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...