Série pokračuje! Juniorka porazila i Bohemku a vyhoupla se na první místo

Série pokračuje! Juniorka porazila i Bohemku a vyhoupla se na první místo

P r a h a - Juniorka Zbrojovky naplno bodovala i poosmé za sebou, na hřišti Bohemians zvítězila 2:1. V obou poločasech se brankově prosadil David Štrombach, soupeř už stihl deset minut před koncem pouze snížit. Brňané jsou minimálně do zítřka první.

Domácí tým nasadil poměrně silnou sestavu, proti Zbrojovce nastoupili Engelmann, Kalina či Bartek. I tak byl v úvodu mírně aktivnější hostující celek, který se také dokázal poměrně rychle dostat do vedení.

Na konci první desetiminutovky ještě Kalina dokázal nabíhajícího Přichystala ustrážit, Zbrojovka ale vybojovala aut a rozehrála jej šikovně. Míče se na hranici vápna po kombinaci ujal David Štrombach a v poměrně složité pozici dokázal s trochou štěstí prostřelit Dočekala - 0:1.

Zbrojovka v poměrném klidu bránila náskok, Veselý sbíral jeden vysoký míč za druhým a nepřipouštěl nebezpečí pro brněnskou branku. Domácí si navíc museli neustále hlídat duo všudybylů - Přichystala se Štrombachem. První jmenovaný zkoušel štěstí při několika střeleckých pokusech, skóre se ovšem do pauzy nezměnilo.

V úvodu druhé půle obrana Bohemians několikrát hasila vznikající požár, dvě kombinační akce Zbrojovky zastavila na poslední chvíli. Klokani odpověděli přímým i rohovým kopem, nicméně bez úspěchu, Veselý neměl problémy.

Po hodině hry Brňané odhalili další zbraň - rychlé protiútoky. Kombinaci podobnou těm, které deptaly v minulém kole Teplice, zakončil David Štrombach úspěšným střeleckým pokusem a Zbrojovka vedla o dva góly.

Čas rychle plynul a skóre se neměnilo. Definitivně rozhodnout a zkompletovat hattrick mohl Štrombach, který v souboji přetlačil Dočekala, hlavičku ovšem umístil těsně vedle.

I díky tomu to nakonec ještě byly nervy, domácí tým se totiž deset minut před koncem přece jen prosadil. Zmatků v defenzivě využil Radek Žaloudek a přízemní ranou snížil na 1:2.

Tento výsledek již ale Zbrojovka uhájila a mohla oslavit osmou výhru v řadě (a zároveň čtrnáctý zápas bez porážky). I díky tomu se tým trenéra Dostálka posunul (minimálně do pátku) na první příčku tabulky.

Ohlasy trenérů


Richard Dostálek (Zbrojovka): "Utkání se nám opět hodnotí dobře. Hráči se nezalekli kvalitního soupeře, v jehož kádru bylo několik hráčů s ligovými zkušenostmi. Zdůraznili jsme to během přípravy a tým to zdravě nabudilo. Věřili jsme si, i díky tomu, že jsme aktuálně v laufu. Může nás mrzet to, že už podzim pomalu končí a že zápas s Mladou Boleslaví nebudeme předehrávat ještě teď."