Zbrojováci na hostování: Králem víkendu Pavel Lapeš!

Zbrojováci na hostování: Králem víkendu Pavel Lapeš!

B r n o - Zbrojováci zanechali o víkendu nejvýraznější stopu na břeclavském pažitu, domácí celek porazil Prostějov 4:3 a zcela zásadně k tomu přispěl Pavel Lapeš, autor čtyř (!) branek. Před jeho představením se tentokrát musel sklonit i dvougólový Karel kroupa.

SYNOT liga

Fotbalisté Českých Budějovic doma zdolali ostravský Baník 1:0, pomohl jim rychlý gól, po kterém už stačilo jen kontrolovat vedení a znepokojovat obranu hostů rychlými brejky. Na nich se podílel i Michal Škoda, hrající celý zápas netradičně na kraji zálohy. Po jeho přihrávce mohl pojistit náskok Jihočechů Benát, ale nevyzrál na Pavlenku.

FNL

K avizovanému souboji Zbrojováků nakonec během utkání Frýdku-Místku s Mostem došlo, byť na pouhé tři minuty. Zatímco navrátilec po karetním trestu Muamer Avdić odehrál v dresu hostů celý zápas, Milan Halaška se na hřiště dostal až v závěru. Na konečné bezbrankové remíze nic nezměnil. Frýdečtí jsou aktuálně jedenáctí, Most se nalézá o tři místa níže.

MSFL

Partnerská Líšeň si libuje v divokých výsledcích, tentokrát ovšem v té méně příjemné podobě. Béčku olomoucké Sigmy doma podlehla 0:5, na čemž nic nezměnilo ani několik vynikajících zákroků Vlastimila Veselého. Kromě něj se v sestavě objevili ještě Daniel Přerovský, Lamine Fall a Jiří Janoščin. Líšeň klesla v tabulce na 15. příčku.

Statisticky zajímavější zápas viděli diváci v Břeclavi, kde domácí tým porazil Prostějov 4:3. Hrdinou dne byl Pavel Lapeš, autor všech čtyř branek domácího celku! Výrazně jej podporoval další Zbrojovák Tomáš Kunc, v obraně odehrál celý zápas Tadeáš Zezula.

Prostějovu nepomohly ani dva góly Karla Kroupy, ten se prosadil po delší odmlce a zaokrouhlil svou bilanci na deset přesných zásahů. Břeclav je díky výhře dvanáctá, Prostějov klesl na čtvrté místo.

O příčku výš než Břeclav jsou hráči HFK Olomouc, kteří o víkendu vybojovali cennou výhru 3:0 na hřišti Uničova. K výhře přispěl i záložník Rostislav Varaďa, jehož přímý kop gólman Uvízl pouze vyrazil a spoluhráč Bača zvýšil dorážkou na konečných 3:0.

Do zápasů z různých důvodů nezasáhli Martin Sus, Jindřich Stehlík, Jan Zádrapa, Michal Kugler, Pavel Drbal a Dalibor Dvořák.

Divize

Partnerské Blansko hrálo v uplynulém týdnu pod novým (či spíše staronovým) koučem Jarůškem hned dva zápasy, ani v jednom bohužel neuspělo. Ve středu 5. listopadu podlehli Blanenští týmu Napajedel 0:2. Ze Zbrojováků nastoupili Ondřej Ullmann, David Jukl a Martin Levai.

o víkendu pak Blansko nestačilo v Novém Městě na domácí celek Vrchoviny, prohrálo 1:4. od začátku tentokrát hráli jen Jukl s Levaiem, Ullmann se dostal na hřiště až v průběhu zápasu. Trenéři naopak postrádali duo Jakub Krejčíř - David Šural.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...