Hráči při zakončení volili pokaždé nejlepší řešení, liboval si po vysoké výhře Dostálek

Hráči při zakončení volili pokaždé nejlepší řešení, liboval si po vysoké výhře Dostálek

B r n o - Šest gólů, jeden hezčí než druhý. To byl velice pevný základ pro další výhru brněnské juniorky. Zbrojovka smetla Teplice 6:1, o utkání s námi krátce po jeho skončení hovořil i trenér Dostálek.

"Dnešní utkání se pochopitelně hodnotí dobře. Nevstoupili jsme do něj ideálně, soupeř měl optickou herní převahu, ale nebyl produktivní a jen s problémy si tvořil šance. My naopak produktivní byli, povedlo se nám potrestat každou chybu. I v dalším průběhu zápasu hráli Tepličtí v poli poměrně dobře, ale my dokázali proměnit skoro vše," pochvaloval si kouč.

Lehkost, se kterou Zbrojováci zaknčovali své šance, byla až nezvyklá. "Dá se říct, že v každé gólové situaci zvolili nejlepší řešení. Ať už to byl dvakrát Kuba Přichystal, jednou David Štrombach v první půli, nebo pak po změně stran Dominik Duda a Dan Pospíšil. A to, co si dovolil Kuba Šural při pátém gólu, to se jen tak nevidí. Z pozice krajního beka zakončil skvělou akci nádhernou kličkou," vypíchl zřejmě nejhezčí moment utkání Dostálek.

Ten měl pro utkání k dispozici konečně takřka kompletní kádr, chyběl jen David Záleský. "David je s nároďákem, jako dvojka proto pro utkání figuroval Vlastimil Veselý. Byl s námi už i Kuba Černý, který snad konečně zahnal smůlu, co se zdraví týče. Neměl toho natrénováno tolik, proto se do hry dostal až v jejím průběhu," vysvětlil Dostálek.

Ten dal proti Teplicím šanci i Defallahovi. "Přál jsem si, aby nám vývoj utkání umožnil nasadit jej cirka na půlhodinu, což se nám nakonec v podstatě splnilo. Je znát, že v něm něco je. O jeho budoucnosti se rozhodne v nejbližší době, vyhodnotíme si to a uvidíme," dodal kouč, jehož svěřenci nadále zápolí o první místo s Mladou Boleslaví.

Juniory čeká v tomto týdnu ještě utkání na hřišti Bohemians, na závěr podzimu hostí Zbrojovka za dva týdny Hradec. S Bohemkou se dnes utká i áčko, trenér juniorů ale duel přímo na místě konání neuvidí. "Před chvilkou jsem dojel z TCM, nestihl bych to. Dnes tedy budu jen televizním fanouškem," usmál se na závěr Dostálek.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...