Věřil jsem, že se nám povede vyrovnat, smutnil Sýkora

Věřil jsem, že se nám povede vyrovnat, smutnil Sýkora

B r n o - Co chybělo, aby byl Jan Sýkora jedním z velkých hrdinů sobotního fotbalového představení. Jeho ránu již stadion viděl v síti, proti byl ale Radim Řezník.

Plzeňský krajní obránce se sám postaral o to, aby jeho třetí gól byl po utkání označen jako vítězný - a Sýkorovu ránu z branky vyhlavičkoval. "Smůla, míč jsem už viděl v bráně. Jinak by to určitě byl gól. Tím by se nám samozřejmě hodnotil zápas jinak, chtěli jsme bodovat. Věřil jsem, že se nám povede vyrovnat, nestalo se," hodnotil Sýkora po utkání.

Zbrojovce velký boj nevyšel, lídrovi tabulky podlehla 2:3, byť po půli vedla. "Řekli jsme si, že nesmíme být v euforii a je třeba zůstat nohama na zemi. Věděli jsme, že nás zatlačí, ale ukázala se jejich kvalita, i s přispěním našich chyb. Oba góly mrzely, nedokázali jsme k hráčům soupeře rychleji přistupovat a tohle byl trest."

I tak ale nebyl konec zápasu, Zbrojovka se hnala za vyrovnáním. "Ani gól na 3:2 nás nepoložil. Viděli jste, že se s nimi dalo hrát, měli jsme i šance. Měli jsme to zvládnout a bodovat," netajil Sýkora smutek. "Diváci nás hnali za vyrovnáním, byli skvělí. I po prohře nám zatleskali. Také pro ně je to škoda, že se nepovedlo bodovat."

Celkově nabídl zápas poměrně solidní podívanou, okořeněnou kromě gólů i řadou karet. Také Sýkora byl jednou napomínán. "Něco se možná dalo písknout jinak, ale na to se nechceme vymlouvat, to nám zápas neprohrálo. Důležité pro nás bude rozebrat chyby, poučit se z nich a zároveň navázat na to, co se nám dařilo," říkal hráč, jehož kořeny sahají do soupeřova kraje. "Hráče Plzně jsem ale většinou neznal, působil jsem jen v dorostu. Blíž znám jen Patrika Hrošovského," dodal na závěr.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...