Dát Plzni dva góly a nemít ani bod? Velká škoda, mrzí trenéra Kotala

Dát Plzni dva góly a nemít ani bod? Velká škoda, mrzí trenéra Kotala

B r n o - Zápas jako řemen, pět gólů, ale bohužel ve výsledku žádný bod. Tak dopadla brněnská konfrontace s lídrem tabulky - Viktorkou Plzeň. Brňané podlehli po tuhém boji 2:3.

Po utkání předstoupil před novináře nejprve Miroslav Koubek, trenér Plzně. "S body jsme dnes spokojení, s výkonem tolik ne. Nevím, čím si vysvětlit náš vlažný a mdlý vstup do utkání. Chyběl pohyb, nasazení, agresivita, byla to taková žužlárna. Možná si hráči po vedoucím gólu mysleli, že to půjde samo, ale Brno je v dobrém rozpoložení. Naštěstí se nám po změně stran povedlo duel překlopit na svou stranu a v závěru jsme ustáli tlak soupeře, který předvedl opravdu výborný výkon," vysekl Zbrojovce poklonu.

Domácí kouč Václav Kotal byl po utkání hodně zasmušilý. "Zápas se mi nehodnotí lehce. Bohužel jsme se nevyvarovali chyb, nabídli Plzni lehce góly a takovému soupeři je těžké gól dát. Nám se povedlo zápas otočit, ale po pauze jsme opět inkasovali. Zejména druhý gól mrzí, to se dalo vyřešit lépe. Došlo tam ke kumulaci chyb," mrzelo jej.

Celkově solidní představení s lídrem tak postrádalo koření v podobě bodového zisku. "Dát Plzni dva góly a nemít body, to je hodně smutné. Sýkorovu střelu jsem už viděl v brance, nevím, jak to obránce dostal ven," připomněl moment, při kterém bylo Brno blízko vyrovnání. "Kluci podali výkon na hranici možností, ale soupeř chyby potrestal a my naše šance ve druhé půli nevyužili. Bohužel, na kdyby se nehraje."

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...