Do Brna míří vedoucí tým ligy - plzeňská Viktorka!

Do Brna míří vedoucí tým ligy - plzeňská Viktorka!

Zlepšený herní projev, dravý a útočný fotbal, posun tabulkou směrem vzhůru. Nad brněnskými fotbalisty se vznáší jedna pochvala za druhou. Aby také ne, vždyť v posledních týdnech předvádějí vynikající výkony. V sobotu je nicméně čeká zkouška z kategorie těch nejtěžších!

Výhra na Slavii, kde mimochodem Brno za dobu samostatné české soutěže nezvítězilo, následné domácí vítězství proti Liberci. Fotbal, který Kotalovi svěřenci předvádějí, ten se prostě musí líbit. Los je však neúprosný. Dokáže Zbrojovka potvrdit výkony z posledních týdnů a porve se o body s Plzní? V posledních letech se našemu klubu dařilo Západočechům srdnatě vzdorovat, bude to platit i v sobotu?

Zbrojovka bude bojovat o body a zároveň hájit domácí neporazitelnost, která trvá od listopadu 2013 - a tedy právě od utkání s Plzní (1:3).

Milan Lutonský před Plzní.

Výkop utkání je netradičně v 15 hodin. Veškeré potřebné informace naleznete zde.

Dvojnásobný mistr

Plzeň přijíždí do Králova Pole v roli favorita. Viktoriáni se momentálně sluní na první pozici a potvrzují tak svou dominanci z posledních let. Po prvních osmi kolech má Koubkova parta na kontě 17 bodů a pouze jednu prohru - na Slavii.

Plzeň si drží formu, v posledním kole porazila Ostravu a pro tři body si dle slov hráčů i realizačního týmu jede také do Brna. Viktoria představuje hrozbu takřka na každém postu. Ve svém středu má talentovaného Patrika Hrošovského, Tomáše Hořavu, Daniela Koláře, ale také brněnského rodáka Ondřeje Vaňka. V létě se do Plzně vrátil jeden z nejtalentovanějších českých křídelníků Václav Pilař. Brněnskou obranu budou zcela jistě zlobit útočníci Chramosta s Bakošem či navrátilec do sestavy Stanislav Tecl, skvělí jsou krajní obránci - a tak by se dalo pokračovat.

Není to tak dávno, kdy Plzeň balancovala na hraně první a druhé ligy, se střídavým úspěchem bojovala o záchranu. Příchod Pavla Vrby ale vše změnil, Plzeňští dvakrát dobyli titul, hráli ligu mistrů, v pohárech pravidelně přežívali do jarních kol. Na tuzemské poměry věc nevídaná. Pavel Vrba již v Plzni není, Západočechům to letos v Evropě nevyšlo, to ale rozhodně neznamená, že by síla klubu nějak razantně klesla.

Brněnská situace

V domácí kabině panuje skvělá atmosféra. Euforii tak kromě kapitána Zavadila musí krotit také trenér Kotal. "Kluci ukazují, že by před sebou mohli mít pěknou kariéru. Musí si ale uvědomit, že ještě nic nedokázali. Je třeba tvrdě pracovat a zůstat nohama na zemi,“ opakuje kouč s tím, že zápas s Plzní mladé talenty opravdu prověří.

Trenér Kotal před Plzní.

Pozitivem je, že marodka Zbrojovky se vyprazdňuje - Fabián Slančík už hrál za juniorku a Miroslav Keresteš poprvé trénoval s týmem, byť ne naplno.

Sečteno a podtrženo - vrchol podzimu je tady! Naše Zbrojovka prochází obrodou, pojďme ji proto povzbudit v co největším počtu a s atmosférou tomu odpovídající!

  • Termín utkání: Sobota 27. září, 15 hodin, stadion v Srbské ulici.
  • Bilance Zbrojovky: 8 zápasů (3 3 2), skóre 11:8, 12 bodů, 7. místo
  • Bilance Plzně: 8 zápasů (5 2 1), skóre 18:6, 17 bodů, 1. místo
  • Vzájemná bilance: 32 zápasů, 10 výher Brna, 8 remíz, 14 proher Brna, skóre 45:46

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...