Trenér Kotal zve diváky na Plzeň: Vaše podpora je pro nás důležitá!

Trenér Kotal zve diváky na Plzeň: Vaše podpora je pro nás důležitá!

B r n o - Před Zbrojovkou je nyní pořádná výzva. Pokud chce prodloužit sérii neporazitelnosti na domácím hřišti, musí bodovat v sobotu s Plzní. Tedy s celkem, který si ze Srbské odvezl tři body jako poslední.

Charakterizovat nejbližšího soupeře není pro trenéra Kotala nijak složité. "Plzeň má ty nejvyšší ambice, je to jasná tuzemská špička. Na každém postu mají kvalitního hráče, kterého mohou nahradit kýmkoliv z lavičky. Zápasy s Plzní a Spartou jsou pro ostatní mužstva poměrně specifické, uspět se dá jen poctivou a zodpovědnou prací. A také s podporou diváků, kterých - jak věřím - dojde hodně. Snad jsme je posledními výsledky nalákali."

Zbrojovka se i díky divákům může na domácí prostředí spolehnout, neprohrála tu již od listopadu - tehdy podlehla právě Plzni. "I proti Liberci nám v závěru fanoušci hodně pomohli, tlačili nás k výhře. Právě v takovýchto zápasech mohou diváci být tím zlomovým faktorem, vyburcují hráče k nadstandardnímu výkonu," věří Kotal, že návštěva bude jedním z hnacích motorů Zbrojovky.

A co ještě proti Plzni může dopomoci k úspěchu? "Organizace naší hry v posledních zápasech nebyla špatná, ale nevyvarovali jsme se individuálních chyb. Ty soupeř nepotrestal, Plzeň je ale potrestat umí. Musí nám klapat vzájemná součinnost, nesmíme soupeře pouštět do přečíslení - jejich hráči jsou individuálně jeden jako druhý nesmírně dovední," varoval kouč.

Zbrojovka po návratu mezi elitu dokázala s Plzní hrát pokaždé otevřenou partii. "Nemůžeme říkat, že nám stačí remíza, na to nelze hrát. Pro mladé hráče to bude nejtěžší zkouška, mají obrovskou motivaci a zároveň v zádech dobré výsledky, které nám pomohly. Ale znovu opakuji, čeká nás letošní nejnáročnější test. Chceme se prezentovat kvalitním výkonem, pokud jej předvedeme, můžeme hodně získat."

Co se složení kádru týče, nic zásadního se nemění, obecně se ale situace zlepšuje. "Fabián Slančík odehrál v úterý poločas za juniorku. Miroslav Keresteš s námi poprvé trénoval, zatím jen vyklusával," prozradil na závěr kouč.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...