Zbrojováci na hostování: Střelecky úspěšný týden

Zbrojováci na hostování: Střelecky úspěšný týden

B r n o - Uplynulý týden přinesl vyslancům Zbrojovky hodně pestrý program, v drtivé většině odehrály jejich týmy dva zápasy. Gólově se dařilo Kroupovi, Zezulovi, Ullmannovi a Juklovi, dokonce dvakrát se za Líšeň prosadil Daniel Přerovský. V dresu divizní farmy si připsal hattrick Škoda.

SYNOT liga

Českobudějovičtí fotbalisté vyválčili cenný bod na hřišti Jablonce, Michal Škoda u toho ovšem chyběl, nevešel se do zápasové nominace. O víkendu hrál jen za divizní farmu - v dresu Malše Roudné si zaknihoval proti Čížové hattrick.

FNL

Fotbalisté Frýdku-Místku se o víkendu mohli radovat ze zisku hodnotného skalpu, doma porazili Viktorii Žižkov 1:0. Klíčový moment utkání se urodil již ve 3. minutě a svůj významný díl na něm měl Milan Halaška - po jeho přihrávce otevřel skóre Matúš. Halaška byl střídán až v závěru a jeho tým poskočil na dvanácté místo.

V tříbodový zisk body doufal i Most, který hrál doma s posledním Kolínem. Muamer Avdić nastoupil od začátku, se svými spoluhráči musel ale spolknout hořkou pilulku v podobě remízy 1:1. Hosté tak získali vůbec první bod, což znamenalo konec mosteckého trenéra Raszyka, který po utkání rezignoval. Most je s pěti body čtrnáctý.

MSFL

Fotbalisté ve třetí nejvyšší soutěži měli v uplynulém týdnu na programu dva zápasy. Partnerská Líšeň prohrála ve středu na hřišti béčka Slovácka 1:3. O jediný gól se postaral ve 38. minutě Daniel Přerovský, spolu s ním nastoupili z hráčů Zbrojovky i Martin Sus a Lamine Fall, mimo hru je nadále Jindřich Stehlík. V brance se dále objevil Vlastimil Veselý a šanci dostali také junioři David Krška, Ladislav Hanuš a Petr Fojtík. Posledním do party se stal Jan Sedlák.

O víkendu se Líšeň představila v Třebíči. V divokém utkání vedla 2:1, nakonec ale podlehla 3:4. Gól naděje vstřelil v 84. minutě opět Daniel Přerovský, na vyrovnání už ale hosté nedosáhli. Kromě Dana se v sestavě objevili Vlastimil Veselý, Donneil Moukanza, Alois Hyčka, Šimon Šumbera a Jan Sedlák. Líšeňští figurují aktuálně na 14. příčce.

Fotbalisté Prostějova oproti tomu válí. V týdnu porazili béčko Opavy 3:1. První branka padla po faulu na Karla Kroupu, který pokutový kop sám proměnil a trefil se letos podeváté. V dalším utkání proti Orlové se už vytáhlý kanonýr neprosadil, Prostějov i tak zvítězil 1:0 a je o skóre druhý za Zábřehem.

Celek HFK Olomouc začal našlapaný program doma s Třebíčí, vedl 2:0, nakonec ale podlehl 2:4. Do hry se postupně dostali Pavel Drbal a Rostislav Varaďa, jen na lavičce zůstal uzdravený Dalibor Dvořák.

Holickým se nedařilo ani proti béčku olomoucké Sigmy, podlehli 0:3 a v tabulce klesli na desáté místo. Zbrojovácké trio začalo opět na lavičce, Varaďa se ovšem dostal do hry již ve 24. minutě po zranění Pezzottiho. to už byl stav 0:2 a nic na tom nezměnily ani šance domácích, jednu z nich měl právě Varaďa. Do utkání zasáhl také Drbal, Dvořák na svou šanci čeká.

Břeclav nejprve odehrála divoký zápas v Hlučíně. Záhy prohrávala, v 25. minutě ale zařídil vyrovnání Tadeáš Zezula, hrající netradičně na pozici útočníka. Pod gólem se podepsali i Tomáš Kunc a Pavel Lapeš. Hosté (za které šel v průběhu utkání do boje také Michal Kugler) se dostali i do vedení, pět minut před koncem ale Hlučín srovnal na konečných 2:2.

O víkendu pak Břeclavští bojovali s prvním Zábřehem. Od začátku s Kuncem a Lapešem hrál tentokrát i Kugler, k bodům to ale nevedlo a Břeclav podlehla 1:2. Mimo hru zůstal kromě Zezuly i Jan Zádrapa. Břeclavi aktuálně patří 13. místo v tabulce.

Divize

Také partnerské Blansko mělo na programu dvě utkání. Nejprve si doma vyšláplo na Pelhřimov (2:0), jednalo se o první domácí výhru. Skóre otevřel ve 46. minutě Ondřej Ullmann, druhý gól přidal po přihrávce Martina Levaie nádhernou ranou do šibenice David Jukl. Do druhého poločasu zasáhl také Jakub Krejčíř, v nominaci nebyl Tomáš Sodomka, na marodce je David Šural.

Po první domácí výhře přišla o víkendu i první venkovní prohra - Blansko podlehli na hřišti Staré Říše 0:3. Zbrojováci byli vytíženi stejně jako minule - Jukl, Levai a Ullmann hráli od začátku, Krejčíř naskočil do druhé půle. Hosté měli dost šancí, ale branka soupeře pro ně byla zakletá, což platilo o pro aktivní zbrojovácké kvarteto. Blansku aktuálně patří šestá příčka.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...