Zbrojovka získala Michala Škodu

Zbrojovka získala Michala Škodu

Novou posilou fotbalistů Zbrojovky je čtyřiadvacetiletý útočník Michal Škoda, jenž přichází na přestup z druholigového celku FK Bohemians Praha.

V závěru letního přestupového okna přivedla Zbrojovka perspektivního útočníka Michala Škodu, jenž s klubem podepsal čtyřletou smlouvu. "S Michalem počítáme na post hrotového útočníka, měl by být už v nominaci na nedělní utkání s Jihlavou," poznamenal sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Michal se stal v posledních dvou sezonách jednou z opor střížkovského klubu, kromě útoku nastupoval i v záloze a dříve dokonce i na kraji obranné řady. "Nejlíp se ale cítím na hrotu. Doufám, že se mi na tomto postu bude v Brně dařit," uvedl Škoda, jehož starší bratr Milan nastupuje v útoku Slavie. "S bráchou jsem to konzultoval a první ligu mi samozřejmě přeje. Letos dal zatím jeden gól, takže nemá takový náskok, abychom nemohli vymyslet nějakou rodinnou soutěž."

O přestupu do Brna prý moc dlouho nepřemýšlel. "Hrát první ligu je pro mě velká motivace, takže jsem neváhal. Zbývalo jen dořešit detaily," podotkl urostlý útočník, jenž během pátečního tréninku ostřeloval především tyčky. "Do neděle to musím ještě vyladit. Uvidím, jestli už dostanu šanci, trenér nám ještě sestavu neprozradil," dodal.

V loňské sezoně odehrál Michal Škoda ve druhé lize 22 zápasů, v nichž vstřelil pět branek, letos nastoupil ve všech sedmi ligových utkáních v základní sestavě a gólově se prosadil v posledním duelu na hřišti Ústí nad Labem, kde Bohemians díky jeho trefě remizovali 1:1.

další články

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....