Říkají mi Koller, hlavou tam uklízím míč za míčem, směje se Sýkora

Říkají mi Koller, hlavou tam uklízím míč za míčem, směje se Sýkora

Teď už mu gól statistici nesebrali! Jan Sýkora se trefil v 11. minutě duelu s Libercem a připsal si tak premiérovou ligovou trefu, Severočeši ve vzájemných duelech kapitulovali po 281 minutách. Po závěrečném hvizdu bylo navíc jasné, že jeho branka je vítězná, Zbrojovka Liberec porazila 1:0.

První gól, a hned vítězný - to bude asi drahé. Klíčový moment ovšem nechme popsat samotného střelce. "Věděl jsem, že Standa Vávra má ty rohlíčky dobré, umí najít přesně prostor, kam naběhneme. Byl jsem poměrně nekrytý, v podstatě to nešlo nedat," začal své povídání Sýkora.

Hbitý útočník mohl přidat i další trefu, opět po Vávrově přihrávce. Ostatně - právě procházející Vávra svůj podíl na Sýkorových šancích neopomněl hlasitě připomenout. "Gólů jsem mohl dát víc, i ve druhé půli jsem měl ještě jednu hlavičku," připomněl Sýkora šanci po Buchtově centru. K neproměněné tutovce pak poznamenal: "Čekal jsem, že Standa bude střílet. Nevyšel mi krok, ale nechci se vymlouvat, tohle musím dávat. Nakonec tedy i ten jediný gól stačil, což je moc dobře."

Že dá se svou postavou první ligový gól hlavou, to je asi pro mnohé překvapením. "Ale kluci mi na tréninku říkají Kollere, uklízím tam jeden míč za druhým," smál se rodák ze západních Čech s odkazem na nejlepšího střelce národního týmu, do jehož výše mu chybí něco přes třicet centimetrů. "Jinak to nijak nerozlišuju, gól jako gól. Hlavně že byl vítězný. Když je dobrý náběh a centr, nejde to nedat."

Výhra se nerodila lehce, Zbrojovka v některých pasážích byla pod optickým tlakem. "Na začátku jsme dali soupeři hodně prostoru, pak už to bylo lepší. Ale druhý poločas jsme začali jak nazdárkové, což bylo špatně, naštěstí to soupeř nepotrestal," hledal Sýkora na výkonu i negativa.

Jak duel ovlivnil liják? "To je těžké říct, asi to bylo pro oba stejné. My lehčí hráči jsme mohli mít výhodu, což asi bylo na konci druhého poločasu znát, dost jsme soupeři zatápěli," vykládal hráč, při jehož střídání v 82. minutě asi fanouškům zatrnulo. "Podvrtl jsem si kotník, měl jsem ho trochu pohmožděný z minula. Ale bude to dobré," ujistil.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...