Diváci nám tleskali, snad si na nás najdou cestu i příště, doufá kouč juniorky Grmela

Diváci nám tleskali, snad si na nás najdou cestu i příště, doufá kouč juniorky Grmela

Brněnská juniorka válí. Po výhře v Jihlavě hostila doma Slavii a navzdory tomu, že hrála hodinu o deseti, zvítězila 3:1. Je pochopitelné, že kouč Ludevít Grmela je se stavem věcí spokojený.

"Cením si toho, že mužstvo hrálo nadále aktivně i po červené kartě a nedalo Slavii moc šancí na zvrat," připomíná Grmela fakt, že v době vyloučení už Brno vedlo 2:0. "Znovu jsme ukázali kvalitu a potvrdili výhru z Jihlavy, hráči vydrželi kondičně. To však neznamená, že bychom neměli rezervy," shrnuje další dojmy trenér.

Sestava byla oproti poslednímu utkání opět pozměněná, marodka stále není prázdná. Asi nejvýraznější změnou však byl post útočníka, kde na zkoušku nastoupil Traoré. "Absolvoval s námi dva tréninky a jakýmsi prostředníkem byl Lamine Fall, takže komunikace byla v pořádku. Věděl, kde hrát, jak se pohybovat," odpovídá Grmela na otázku, zda nevznikl nějaký problém s angažováním úplně nového hráče, který nemluví česky.

Posil bylo víc, z "áčka" se jednalo například o Halašku či Křečka. Právě Křeček otevřel skóre utkání povedenou ranou. "Na Lukášovi byla patrná zkušenost, kluci běhali a on si je dirigoval," hodnotí trenér hru středopolaře, který už jednou proti Slavii letos hrál a nevzpomíná na ten zápas rád - Brno prohrálo v Edenu 0:5.

Možná i proto hráči brali ten zápas prestižně, přece jen Slavia je Slavia. "Je pravda, že po zápase byli kluci šťastní, spokojenost z nich zářila. To ale souviselo i s tím, že nám poprvé tleskali diváci, kteří ocenili naši hru a za to jsme moc vděční. Doufáme, že si na juniorku najdou cestu i příště," poděkoval Grmela na dálku fanouškům.

ti viděli čtyři branky, červenou kartu i dva pokutové kopy, lodivod Brna z toho ale nedělá vědu. "Jednak ta penalta byla už za jasného stavu, jednak je pro hráče dobře, že tohle zažijí. Dají si příště pozor, penalty byly, jsou a budou, ať si na to zvyknou."

Na Brnu nebylo příliš znát ani to, že hraje o deseti. "Vím, že trend velí v takové situaci střídat útočníka a hrát 4-4-1, ale proč? Chtěli jsme hrát fotbal, bavit lidi, o to by v juniorce mělo jít hlavně, ne o nějaké ustrašené bránění výsledku. A vidíte, vyšlo to. I při dalších střídáních jsme posílali na hřiště ofenzivní hráče, abychom zůstali u fotbalového pojetí," zmiňuje Grmela velmi sympatický fakt.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...