V první půli nám chyběl důraz, zlobilo trenéra Kotala

V první půli nám chyběl důraz, zlobilo trenéra Kotala

B r n o - Zápas s Teplicemi nabídl dva rozdílné poločasy. V tom prvním hosté Zbrojovku do hry moc nepouštěli, po změně stran se ovšem výkon Brňanů zvedl a byl z toho nakonec alespoň bod.

Toho si po utkání byli vědomi i oba trenéři. "Bod bychom před zápasem brali, víte, jak jsme s Brnem hráli minulý rok. Po utkání mi ale přijde, že jsme dva body ztratili. Hlavně v prvním poločase jsme měli dost šancí, po změně stran už jsme opticky nebyli tak agresivní, přesto jsme Brno do šancí moc nepouštěli. I tak se ale domácím povedlo vyrovnat, přišel tak trest," hodnotil nejprve kouč Teplic - Zdeněk Ščasný.

Tepličtí zvolili pro zápas podobné rozestavení jako Zbrojovka. "Bylo to zvoleno právě jako reakce na herní styl domácích. Věděli jsme, že jim nesmíme nechat moc prostoru a musíme být důrazní. V první půli se to dařilo, bohužel to dopadlo nakonec remízou, což beru jako ztrátu," netajil nespokojenost s výsledkem.

V poněkud jiné situaci byl kouč domácích Václav Kotal - výkon jeho svěřenců se po pauze zlepšil. "V první půli jsme soupeři nechali mnoho prostoru. Vázla nám rozehrávka, propadali jsme v soubojích a nesbírali odražené míče, chyběl důraz. Šanci, kterou jsme si vytvořili, jsme navíc neproměnili a soupeř šel do vedení," hudroval. Gólový moment obšírněji hodnotit nechtěl. "Prý to podle televize byl ofsajd, nevím, já to neviděl z lavičky přesně a nechci se tím pádem k tomu vyjadřovat."

Přestávka přinesla změnu. "Zvýšili jsme důraz, lépe kombinovali, ale k dokonání obratu nám chybělo lepší řešení situací při zakládání útoků. Bod je doma málo, i když se samozřejmě do tabulky počítá," prozradil kouč, že má z výsledku pocity spíše smíšené.

Přiznal také, že měl v úmyslu během utkání střídat Davida Paška, který nakonec srovnal. "Potřebovali jsme zvýšit efektivitu a on ztrácel dost míčů. V minutách před střídáním ale předvedl několik dobrých akcí a začal na své straně získávat převahu. Vzhledem k tomu, že se v pokutovém území dovede prosadit a umí být důrazný, jsme jej na hřišti nechali a stáhli Standu Vávru, ukázalo se to nakonec jako dobrý tah," vysvětlil Kotal.

A jak trenér viděl gólový moment? "Levou stranu jsme trochu překopali, Honza Sýkora musel do zálohy. Ale nakonec to, myslím, levá strana zvládla a podílela se na brance, kdy Mezlík pro tu chvíli ideálně vyhodnotil situaci a místo střely přihrál. Neznamená to samozřejmě, že by hráči neměli střílet, je to hlavně vždy na individuálním posouzení oné situace, často je lepší hned vystřelit, protože je tu šance na teč a dorážku. Fakt, že to kluci vyřešili takto, nás samozřejmě těší, když z toho byl gól," pokračoval.

Na samém závěru zhodnotil Kotal ještě výkon debutanta Moukanzy. "Trénuje s námi deset dní, na celý zápas to ještě není. Ukázal, že určité přednosti má, s míčem to umí. S mužstvem se sžívá, na podrobnější hodnocení je asi ještě brzy."

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...