Vávra před Teplicemi: Na hrotu mne čeká víc soubojů

Vávra před Teplicemi: Na hrotu mne čeká víc soubojů

B r n o - Stanislav Vávra si na nedostatek výzev ve svém sportovním životě zatím nemůže stěžovat. Z juniorské ligy skočil do nejvyšší soutěže, kde se na něj navíc po zranění Markoviće bude mužstvo spoléhat jakožto na útočníka číslo jedna.

Vávra loni válel za juniorku, byl nejlepším hráčem i střelcem celé soutěže a na závěr sezony okusil také ligu. Proti Jablonci střídal Paška v 69. minutě, za pár okamžiků nahrál na vítězný gól. A letos je zatím nedílnou součástí "áčka". "Ten skok mezi soutěžemi je zásadní, rozdíl několika levelů. V rychlosti, důrazu. Každá chyba, hlavně směrem dozadu, je potrestána," uvědomuje si Vávra.

Ten zatím naskočil do všech pěti zápasů (ve třech hrál od začátku) a dal jeden gól. Vzhledem ke zranění Miroslava Markoviće je aktuálně útočníkem číslo jedna, posunul se na hrot. "Je mi celkem jedno, kde nastoupím, nedělám v tom rozdíly - hlavně když je to útočný post. Na hrotu jsou samozřejmě odlišné úkoly. Víc chodím do soubojů. Nemusím je všechny vyhrát, ale musím do všech vlézt, pokusit se vybojovat míč. Miru budeme muset nahradit hlavně jako tým," je si vědom zodpovědnosti.

Tlak si ale příliš nepřipouští. "Nevnímám to, my jsme opravdu hlavně tým. Musíme se doplnit, zapojit všichni. Víme, že nejsme efektivní, kdybychom dávali góly, máme teď o čtyři body víc. Nejde o zakončení v tréninku, spíš o psychiku během utkání," dumá Vávra nad aktuální situací Zbrojovky.

Tu teď čekají Teplice, co o nich talentovaný útočník ví? "Vím, kdo kde hraje, jaké má přednosti, jaké slabiny. Příprava byla a ještě bude důkladná. My to jen musíme realizovat na hřišti. Chceme bodovat, protože v posledních zápasech se nám to nedařilo tak, jak mělo."

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 15. do 21. dubna
Ostatní
15.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 15. do 21. dubna

B r n o - V aktuálním týdnu čekají na "áčko" Zbrojovky hned dva zápasy, rezerva se pak představí v...