Marek Kaščák: Jsem rád, že jsem nastoupil v základu, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli

Marek Kaščák: Jsem rád, že jsem nastoupil v základu, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli

B R N O - V polovině srpna loňského roku se Marek Kaščák v zápase s Příbramí zranil. S pochroumaným předním křížovým vazem v koleni musel na operaci a poté následovalo dlouhé období rekonvalescence. V základní sestavě Zbrojovky se slovenský středopolař objevil v lize zhruba po roce a hned se výrazným způsobem podílel na tvorbě skóre v utkání Českými Budějovicemi. Už po pěti minutách hry poslal před branku soupeře výtečný centr z pravé strany, po němž padl úvodní gól zápasu.

Brňané svého soupeře z jihu Čech v domácím prostředí jasně přehrávali, ale na konečném výsledku se to ve finále neodrazilo. Není proto divu, že když dorazil Marek Kaščák po zápase mezi novináře, bylo na něm znát zklamání z dělby bodů. "Co se týká průběhu, myslím, že jsme dneska měli vyhrát, ale bohužel jsme dvakrát udělali chybu a oni nás potrestali. Škoda těch šancí, co jsme nedali," litoval nevyužitých příležitostí svých spoluhráčů.

Hlavní Markovou úlohou ve středu hřiště bylo doplňovat a do značné míry také jistit tvůrce brněnské hry Zavadila. Možná o to víc ho mrzela druhá inkasovaná branka. "Měli jsme tam takovou hluchou pětiminutovku před tím druhým gólem, kdy jsme se zbytečně zatáhli, nepodrželi míč a Budějovice nás potrestaly. Takový je fotbal," konstatoval dvaatřicetiletý rodák z Bardejova.

Více než tři tisícovky diváků sledovaly přesně to, co trenér Kotal svým svěřencům neustále vštěpuje - rychlou, přesnou, kombinační hru. "Chceme hrát kombinačně a nějaké akce jsme tam měli. Myslím, že to nebylo špatné, co se týká kombinace". Vzápětí ale Kaščák ihned dodává: "Dneska jsme měli brát tři body, sice jsme neprohráli, ale bod je málo."

Marek si pomalu ale jistě opět buduje pozici v prvním týmu. Po středečním poháru se tedy vrátil také na ligová kolbiště a odehrál necelých pětasedmdesát minut. Jak se cítí zdravotně? "Ve staré formě ještě nejsem, protože jsem vlastně teď v lize hrál snad po roce v základu. V týdnu jsem odehrál devadesát minut v poháru v Třebíči a před tím jsem hrál za Líšeň, takže jsem toho měl okolo té sedmdesáté minuty plný brejle. Jsem rád, že jsem nastoupil v základu, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli," říkal posmutněle.

Jak dále poodhalil, jeho střídání čtvthodinku před koncem nebylo jen taktického rázu. "Já jsem se dneska na devadesát minut necítil, měl jsem toho dost. Ve středu jsem vydržel, ale to byl jiný soupeř - tolik jsme nemuseli bránit." Marek Kaščák nejen svými výkony na trávníku ujišťuje, že neustále tvrdě pracuje na tom, aby se brzy vrátil do své top formy. "Každým tréninkem a zápasem se cítím líp a líp. Je to jak jízda na kole, člověk to nezapomíná, ale chce to trochu čas. Potřebuji herní vytížení a ono to půjde," vyloudil na závěr přeci jen drobný úsměv na tváři.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....