Na gól jsme se strašně nadřeli, hodnotí trenér Kolouch Haraštův memoriál

Na gól jsme se strašně nadřeli, hodnotí trenér Kolouch Haraštův memoriál

B r n o - S několikadenním odstupem jsme s Tomášem Kolouchem hodnotili zápasy Zbrojovky na Haraštově memoriálu, kde náš tým obsadil konečné sedmé místo.

0:4, 1:2, 1:1 a 1:0 - takové byly výsledky Brňanů na turnaji. Hned první zápas (se Slavií) přitom mohl dopadnout i lépe. "Poměr střel byl asi šest ku čtyřem pro pražský celek. Byla to trochu lekce z produktivity. První gól navíc padl poté, co se obránci nedomluvili s gólmanem při dlouhém míči. Pak jsme nevyužili dvě šance, soupeř se po dalším dlouhém míči dostal do rohu vápna k čáře, kde nedobrzdil náš obránce. Byla z toho penalta a gól na 2:0. Pak je vše složitější," rozebíral trenér Kolouch nešťastný úvod duelu.

Nechtěl se na to ale vymlouvat, prohru přijal. "Slavia byla lepší a zasloužila si vyhrát. Ale kdyby to skončilo třeba o gól, odpovídalo by to víc průběhu zápasu," byl přesvědčen. "Slavia byla hodně kompaktní a vyhrála celý turnaj po zásluze," vysekl soupeři poklonu.

Ve druhém duelu Brňané podlehli výběru Moravy (se Zbrojováky v sestavě) 1:2, když první gól dal Martin Zikl. "Martin byl spolu s Tondou Ruskem oporou Moravanů, dali pět ze šesti gólů a měli i další šance. Dost nám chyběli, bez nich naše produktivita nebyla taková, což se ukázalo i ve druhém poločase druhého utkání. Měli jsme šance, ale dali jen jeden gól, netrefovali prázdnou bránu a nezakončili ani samostatné akce," pokračoval Kolouch v hodnocení turnaje.

Čeho si ovšem pochvaloval, to byla stoupající výkonnost. "Zápas od zápasu jsme se jako tým lepšili, což vygradovalo s Olomoucí. Oba týmy to braly hodně prestižně, vždyť nedávno jsme spolu hráli o titul v šestnáctkách. Jiskřilo to, byl to skvělý zápas. Výhry si cením, vždyť Sigma dokázala vyhrát Marečkův memoriál a je tak v podstatě nejsilnějším týmem této kategorie," připomněl Kolouch závěrečný zápas turnaje.

A celkové hodnocení? "O efektivitě už jsem mluvil, nadřeli jsme se na gól. Cením si té konfrontace se špičkou, v porovnání s loňskou účastí to letos bylo výrazně kvalitněji obsazené. Pro kluky je to důležité, v lize mají za sezonu pár těžkých zápasů a je někdy složité je motivovat. Vyhrají 8:0 proti v uvozovkách slabšímu soupeři a diví se, že my na hře vidíme nedostatky. Na takových turnajích mají možnost poznat, že musejí přidat. To je trochu problém mládežnických soutěží u nás," narazil Kolouch na bolavé místo systému soutěží mladách fotbalistů.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...