Do Brna míří na hostování kapitán vicemistrů Evropy do 19 let Jakub Brabec

Do Brna míří na hostování kapitán vicemistrů Evropy do 19 let Jakub Brabec

Vedení Zbrojovky zareagovalo na dlouhodobé zranění Josefa Kaufmana - do Brna tak míří na hostování dvacetiletý stoper Jakub Brabec. Hráč, který dovedl minulé léto coby kapitán reprezentaci do 19 let ke stříbru na mistrovství Evropy, naposledy působil ve Spartě.

V Brně by měl hostovat do 30. června 2013 s tím, že v zimě se oba kluby mohou rozhodnout hostování ukončit. "K tomuto kroku nás vedla absence adekvátní náhrady při dlouhodobém zranění Josefa Kaufmana," uvedl sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Jakub Brabec je sparťanskýcm odchovancem, do seniorského fotbalu ale nakoukl během angažmá na Žižkově, kam si ze Sparty "odskočil" na tři sezony. První zápas v lize si zaknihoval v sezoně 2008/2009 - odehrál v posledním kole celých 90 minut s Plzní.

Další zápasy v nejvyšší soutěži už ale sbíral znovu za Spartu, kam se vrátil v létě 2011. Nejprve hrál za "béčko", ale s příchodem Jaroslava Hřebíka se jeho situace změnila a naskočil i do šesti ligových duelů za A-tým, důvěru dostal také v poháru a splatil ji semifinálovou brankou na hřišti Jablonce.

V letošní sezoně se objevil jen jednou na lavičce, jinak nastupoval v ČFL za B-tým. Odehrál šest zápasů a vstřelil na stopera úctyhodné tři branky.

Do paměti fanoušků se ovšem nejvíce vryl na podařeném evropském šampionátu do 19, který proběhl loňské léto v Rumunsku. Český tým, vedený Jaroslavem Hřebíkem, turnajem kráčel suverénně a svou pouť zakončil památnou a nervydrásající bitvou se Španělskem. V ní Češi dvakrát vedli, ale nakonec podlehli 2:3 po prodloužení. Brabec coby kapitán nechyběl ani minutu, k výhře nad Irskem v základní skupině navíc přispěl jednou brankou.

FOTO: www.sparta.cz

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...