Na výkonu z druhé půle zápasu můžeme stavět, řekl pod Ještědem brněnský kapitán

Na výkonu z druhé půle zápasu můžeme stavět, řekl pod Ještědem brněnský kapitán

Slunce ozařovalo plochu jabloneckého stadionu během celého zápasu i při odchodu hráčů do šaten. Mezi prvními zbrojováky, kteří se ukryli před horkem, byl kapitán týmu Pavel Zavadil. Patřil k nejlepším hráčům zápasu, zejména ve druhé půli táhl naši ofenzivu, dvakrát nebezpečně vystřelil, ale v celém kontextu z toho nic nebylo.

„Nemyslím si, že by byl mezi námi a Jabloncem nějaký zásadní rozdíl,“ pustil se Pavel do hodnocení. Podle něj byl první poločas typickým zahajovacím duelem soutěžního ročníku. „Ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu, nikdo si nevytvořil nějakou větší střeleckou příležitost. Bohužel pro nás se perfektně do šibenice trefil Čížek,“ okomentoval první půli.

Druhá půle přinesla už jiný obraz, pro Zbrojovku mnohem pozitivnější. „V úvodu nás podržel Venca Hladký, kdyby zvýšil Jablonec na 2:0 nebo i 3:0 po dvou sólových nájezdech, bylo by hotovo už po začátku,“ pochválil Zavadil brankáře, jehož dres v reflexní zelené barvě zářil široko daleko. „Dařilo se nám aplikovat prvky, které jsme během přípravy nacvičovali, chodili jsme do kombinace, ale zase nám nevycházela finální fáze,“ připomněl třeba břevno, které nastřelil hlavou Pašek. „Nebo ty střely směřovaly na gólmana, či nám nevyšel podle představ centr,“ dodal.

Zbrojovka se tak z prvního duelu vracela z Jablonce s prázdnou. Nicméně kapitán našel na hře, zejména ve druhé půli, řadu pozitiv. „Je na čem stavět do dalších zápasů,“ vyslovil svůj osobní optimismus. Dalším mistrákem bude pro Zbrojovku sobotní duel s Hradcem Králové v Brně.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...