Teď už to bude jen lepší, věří univerzál Hyčka

Teď už to bude jen lepší, věří univerzál Hyčka

B r n o - Alois Hyčka načne v dresu Zbrojovky svou třetí sezonu. V té první odehrál 13 zápasů, ve druhé už 23 - k tomu krásný gól a nahrávky na několik dalších. Čísla hovoří jasně - z chebského rodáka se stal důležitý článek brněnského týmu.

Jeho velkou výhodou je univerzálnost. Z kraje obrany se postupně propracoval až do útoku, aby si v utkání se Zlínem zase vyzkoušel obranu. "Ale není to takový rozdíl, jak by se mohlo zdát. Náš systém je hodně pružný a pohybuju se s trochou nadsázky tak jako tak po celém hřišti," nedělá z toho vědu.

Ve Zlíně odehrál Hyčka celý zápas, dva dny předtím naskočil do závěru generálky s Taškentem. K tomu dlouhá cesta z Rakouska. "Abych se přiznal, síly trochu docházely. Obyčejně s tím nemám problém, ale v kombinaci s horkem a faktem, že se hrálo nahoru dolů, to bylo docela náročné. Navíc Zlín má pod trenérem Pulpitem skvěle fyzicky připravené mužstvo," připustil hráč, který zítra (22. července) oslaví čtyřiadvacáté narozeniny.

V neděli po utkání si užil volna, předchozí týden strávil se spoluhráči na soustředění v Rakousku. "Bylo to hlavně o pilování herních variant, standardek a podobně, trénovali jsme dvakrát denně, vyjma zápasových dnů. To vše v ideálních podmínkách a v hezké přírodě, mělo to svoje kouzlo," hodnotil Hyčka rakouský týden.

Na něm se nejen zlepšovaly herní dovednosti, ale tužil se i kolektiv - i to je nedílná součást těchto akcí. "Myslím, že máme už tak hodně dobrou partu, která se ještě stmelila. Navíc tu máme nové tváře, ti to měli těžší v tom, že museli zažít pro ně leckdy neznámý systém. My v uvozovkách starší už víme, o co jde, pilujeme hlavně drobnosti. Je ale vidět, že noví kluci to do sebe dostali, teď už to snad bude jen lepší," věří Hyčka.

Denní režim měli Zbrojováci pevně daný, volna mnoho nebylo. "Občas byl prostor ma procházku městem nebo po okolí, byli jsme v rámci regenerace v aquaparku. Jinak klasika, někdo sleduje filmy, jiný hraje hry na Playstationu a jiný zase spí. První dny nám navíc opepřil závěr světového šampionátu," popisoval mimofotbalový program hráčů Hyčka a přiznal, že sám přál titul ve finále Německu.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...