Hráčem měsíce srpna je Pavel Zavadil

Hráčem měsíce srpna je Pavel Zavadil

První hlasování o Hráče měsíce skončilo a je tak čas na oznámení výsledků. Není zřejmě překvapením, že ocenění získal záložník Pavel Zavadil, tvůrce hry Zbrojovky. Druhý skončil obránce Luděk Pernica, třetí kapitán Petr Švancara.

Do ankety byli zařazení všichni hráči, kteří odehráli v měsíci srpnu alespoň jednu minutu. Takových bylo sedmnáct (nepatří mezi ně například ti, kteří nastoupili poprvé až v utkání s Českými Budějovicemi 1. září).

Své hlasy poslalo celkem 534 fanoušků, každý vybral tři hráče - první obdržel tři body, druhý dva a třetí jeden. Alespoň bod má na kontě plných šestnáct hráčů.

Drtivá většina hlasujících nevynechala Pavla Zavadila, který se tak s počtem 494 hlasů umístil na prvním místě. "Jsem rád, že to tak bylo, souvisí to s tím, že se nám povedl start, máme deset bodů a jsme pátí," uvedl k tomu záložník, který do Brna přišel v létě ze Švédska a většinu fanoušků velmi příjemně překvapil.

Pokud by on sám měl některý ze šesti ligových zápasů vyzdvihnout, zmíní Plzeň a Slovácko. "V Plzni jsme měli i trochu štěstí, ale výsledek byl o to cennější. Na Slovácku jsme ale hráli opravdu dobře, skvěle jsme plnili pokyny trenéra a ten zápas nám ve všech ohledech vyšel," pochvaloval si duely, z nichž ovšem ten na Slovácku kalendářně do ankety nezapadá, hrál se už v červenci (jako jediný, proto anketa pro tento měsíc nebyla vyhlášena).

Zavadil nakonec projevil i dobré tipérské schopnosti. "Těžko říct, ale asi Luděk Pernica a Petr Švancara," odpověděl na otázku, kdo podle něj skončil druhý a třetí.

A trefil přesně. Stoper Pernica, autor dvou ligových branek, získal 390 hlasů a trochu tak popřel letité klišé, že obráncům většina anket není nakloněna. Kapitán Petr Švancara se 358 skončil třetí, svůj dvougólový zápas proti Budějovicím si ovšem "přenesl" i do dalšího hlasování. Přes stovku se přehoupl ještě Martin Husár (106).


Hráč měsíce srpna
1.Pavel Zavadil494 hlasů
2.Luděk Pernica390 hlasů
3.Petr Švancara358 hlasů
4.Martin Husár106 hlasů
5.Milan Halaška82 hlasů
6.Pavel Mezlík79 hlasů
7.Lamine Fall31 hlasů
8.Josef Kaufman24 hlasů
9.Martin Doležal20 hlasů
10.Milan Lutonský17 hlasů
11.Josip Šoljič15 hlasů
12.Petr Buchta6 hlasů
13.David Pašek6 hlasů
14.Petr Nekuda4 hlasy
15.Alois Hyčka2 hlasy
16.Milan Jurdík1 hlas
17.Lukáš Křeček0 hlasů

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...