Martin Levai má za sebou úspěšnou premiéru v dresu juniorky

Martin Levai má za sebou úspěšnou premiéru v dresu juniorky

Ještě o víkendu hrál Martin Levai za dorost, v úterý jej však čekal posun o stupínek výš - za juniorku nastoupil v Jihlavě. Byl to jeho první zápas v této kategorii, ve kterém navíc osmnáctiletý záložník vstřelil dvě branky a rozhodl tak o výhře Brna.

Jak by je popsal? "Při prvním gólu jsem jen využil chyby jejich krajního beka, který špatně hlavičkoval. Gólman vyběhl a pak už stačilo ho jen přehodit a umístit míč do prázdné branky. Druhý gól už padl ke konci, rychlá střela k tyči," hodnotil Levai, z jehož slov čišela skromnost.

Podobná premiéra se většinou hráčům lehce prodraží, což ovšem euforii neutlumí. "Já už něco zaplatil v létě, kdy jsem s juniorkou trávil přípravu, tak snad to nebude tak hrozné," směje se hráč, který byl z kádru Zbrojovky na hřišti nejmladší.

Juniorka tedy díky jeho brankám uspěla, dorost ovšem dvakrát po sobě vyšel bodově naprázdno. "Trochu nás trápí marodka, stejně jako juniorku, není to ale jen tím. Spíše jsme trochu upustili od naší hry, která nám nesla v úvodu sezony ovoce," zamýšlí se Levai nad výkony dorostenců. "Snad to v brzké době zase zlepšíme," doufá.

On sám může nabídnout i reprezentační zkušenosti - na jaře odehrál s týmem do 18 let Slovakia Cup a radoval se zde z triumfu. "Byla to zajímavá zkušenost. Hrál jsem od začátku proti Japonsku a Norsku, střídal v utkání s Polskem. Norům jsem dokonce vstřelil gól. Fotbal byl o hodně rychlejší," vzpomíná hráč na dobu, kterou strávil pod koučem Csaplárem. "Snaží se nás mladé hráče naučit hrát fotbal i srdcem, dát do toho něco víc. Bral jsem to jako velkou čest."

Jaká je Levaiova budoucnost v národním týmu? "S panem Csaplárem jsem mluvil, říkal mi, že zkouší spoustu nových hráčů a hledá nové možnosti. Šance na nějaký velký turnaj určitě je, je to otevřené," zakončuje čerstvě osmnáctiletý záložník celý rozhovor.

FOTO: Archiv Martina Levaie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...