Těším se na další herní praxi, tvrdí s úsměvem zkušený záložník, který téměř rok promarodil

Těším se na další herní praxi, tvrdí s úsměvem zkušený záložník, který téměř rok promarodil

V sestavě Zbrojovky na pátečním téměř exhibičním zápase v Poysbrunnu jméno Marka Kaščáka chybělo. Okamžitě ale můžeme naše příznivce uklidnit: s Markem se nic negativního neděje, ba naopak: koleno drží, hlásí slovenský záložník.

Naposledy hrál ligový zápas loni v srpnu v Příbrami. Tam si poranil koleno a i když mohl chodit, lékaři mu diagnostikovali přetržený přední křížový vaz. Následovala operace a dlouhá rehabilitace. Naplno se Kaščák zapojil do přípravy prvního týmu trenéra Kotala až v květnu. Zbrojovka už byla zachráněna a tak sportovní vedení neriskovalo, aby se Kaščákovi případně něco stalo. „Trénoval jsem ale naplno s týmem,“ prozrazuje.

Ani třítýdenní dovolená, kterou měli jeho spoluhráči, se ho skoro netýkala. Žádné moře, žádná „havaj“, ale trénink. „Měl jsem plán od našeho kondičního trenéra Honzy Cacka, hodně jsem běhal, posiloval. Nikam jsme ani s rodinou nejeli. Kousek od domova za Olomoucí je bazén, tak jsem v těch červnových vedrech chodil plavat,“ líčí náplň období od začátku června.

Když 19. června Kotalův tým přípravu začínal, Kaščák už byl rozjetý. „Od té doby absolvuji tréninky absolutně naplno, ráno dvě hodiny, odpoledne dvě hodiny. Žádné úlevy,“ říká a dodává to nejpodstatnější: „Koleno drží!“ Do Rakouska v pátek nejel, ale z důvodů čistě tréninkových. Trenér jeho kvality testovat nemusí, ty jsou dostatečně známé. „Ale volno jsem v pátek neměl. Trénoval jsem odpoledne s dalšími sedmi hráči, kteří do Rakouska rovněž nejeli,“ říká.

Únava, to je teď to správné slovo, vystihující jeho rozpoložení. Minulou neděli odehrál poločas v zápase při oslavě líšeňského fotbalu. „Bylo to pro mě trochu zvláštní, vždyť jsem kopl do balónu v zápase po deseti měsících,“ vypočítával dobu, kdy nehrál. „Ta praxe mi trochu chyběla, teď nás čekají v týdnu další přípravné zápasy, to se asi taky budeme točit po poločasech, ale pak už přijdou těžší duely a soustředění v Rakousku,“ těší se na zápasové zatížení Marek Kaščák.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...