V mužstvu je vítězný duch, pochvaluje si kouč juniorky Grmela

V mužstvu je vítězný duch, pochvaluje si kouč juniorky Grmela

Takřka jen slova chvály měl pro své svěřence kouč Ludevít Grmela. Není ani divu, na hřišti Jihlavy zejména ve druhé půli dominovali a v nekompletní sestavě vyválčili tři body za výhru 2:0. Jak Grmela celé utkání viděl?

"Celkově máme za sebou hodně těžký zápas ve velkém vedru a musím kluky pochválit, kondičně to zvládli skvěle. První půle byla z obou stran spíše taktická, hrálo se v blocích a nebylo k vidění mnoho nebezpečných momentů. Soupeř jednou střílel nad, my měli spíše pološanci," zahájil hodnocení zápasu.

Věci se ovšem začaly dít až v poločase druhém. "Zvýšili jsme aktivitu, vydrželi v tempu a soupeř nestačil. Otevíral obranu, dělal pod tlakem chyby a my toho využívali," popisoval kouč obrat ve vývoji hry po změně stran.

Po vítězném utkání těžko chválit jednotlivce, tentokrát ale Grmela učinil výjimku. "Musím vyzdvihnout Jindru Stehlíka, protože ten má snad dvoje plíce. Vydřel spoustu míčů, rozdával pasy, byl všude, zastal spoustu černé práce. Góly zatím nedává, ale chystá je a to je také potřeba."

Ovšem i další borci jej zaujali. "Dan Přerovský sice nedal jasnou šanci po přihrávce Stehlíka, jinak si ale soupeře vodil a nebylo na něm vůbec znát, že má v nohách půlhodinu utkání s áčkem. Na třiceti metrech si obhodil a oběhl dva hráče soupeře, jako kdyby neexistovalo nic jednoduššího," pokračoval Grmela.

Samozřejmě nemohl opominout i střelce dvou branek Levaie. "Měli jsme trochu obavy, protože on i Janoščin hráli první ostrý zápas za juniorku, ale zvládli to dobře. Na konci už byl Levai hodně vyčerpaný, ale nic nevzdal a dřel, stejně jako celý tým. Bonusem jsou samozřejmě dvě branky. Dal tím motivaci i ostatním mladším klukům," pochvaloval si kouč jednu ze změn v sestavě. "Nezdá se to, ale rok dva, to je v tomto věku rozdíl. I proto jsme rádi, že to zvládl."

Juniorka je herně ve skvělé pohodě a po dvouzápasové pauze dokázala zase vyhrát. "Je to dobré pro psychiku, další ztráta by nás mohla zbrzdit. Takhle ale cítím v mužstvu vítězný duch. Ať nastoupí kdokoliv, hráč áčka nebo dorostenec, chce vyhrát, věří v úspěch a hraje v euforii. Ke konci utkání už jsem myslel, že to kluci prostě nemůžou uběhat, oni ale cítili vítězství a vezli se na té vlně až do konce," liboval si kouč vedoucího týmu soutěže.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...