Chtěl jsem prostě trefit bránu, popisuje svůj gól Jan Malík

 Chtěl jsem prostě trefit bránu, popisuje svůj gól Jan Malík

B R N O - Už podruhé se na jaře do branky soupeře trefil mladý střelec Jan Malík. Obě své trefy vstřelil hlavou, za nejlepšího hlavičkáře týmu se ale nepovažuje. O tom a o dalších věcech se spokojeně rozpovídal po poslední výhře letošní sezóny.

Vítězství se však neradilo snadno, stav byl dlouho bezbrankový. "Dnes to nebylo jednoduché, Jablonec má kvalitní mužstvo. I když se jim poslední dobou moc nedaří, tak jsme věděli, že to nebude jednoduché. Zase jsme to doma ale zvládli vítězně a jsme spokojeni. Trenér Kotal nás motivoval, určitě bude mít z výhry velkou radost," narážel Jan Malík na fakt, že Jablonec je bývalým působištěm brněnského kouče.

A jak popsal Malík svou sobotní trefu? "Nahrál jsem ze strany, Standa Vávra tam někoho vymíchal a perfektně nacentroval. Už jsem to jen musel trefit, což se povedlo. Mířil jsem prostě na bránu, nikam konkrétněji nemířím, hlavně trefit bránu. Snad dám brzy gól i nohou, když se mi teď dvakrát zadařilo hlavou. Špatný hlavičkář nejsem, ale určitě máme v týmu lepší," smál se.

Statistika střel na bránu 2:1 není nijak oslnivá, s čímž Malík musel souhlasit: "Nic moc. Bylo to od vápna k vápnu. Jablonec měl nebezpečné brejky, ale taky měli asi dvanáct tisíc ofsajdů, takže se ke střelám moc nedostávali. Myslím, že vzadu jsme hráli celkem dobře, dopředu se musíme v efektivitě pořád zlepšovat."

Zbrojovka už měla nějakou dobu záchranu jistou, do hry se tak mohli dostat mladí hráči. "Jsem za to rád. Zápasové vytížení pro mě na jaře bylo nižší než na podzim, kdy jsem hrál druhou ligu. Uvidím postupem času, jestli to byl dobrý tah - odehrát tu pár zápasů, nebo hrát raději druhou ligu. Myslím, že to byl dobrý tah," věří stále poměrně čerstvý nováček ve Zbrojovce. "Doufám, že jsem svou šanci chytil a dostanu ji zase v přípravě na sezónu. Uvidíme, jak se mi příprava podaří."

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...