Naše forma šla nahoru, chceme se s ligou rozloučit výhrou s Jabloncem, říká kapitán

Naše forma šla nahoru, chceme se s ligou rozloučit výhrou s Jabloncem, říká kapitán

V sobotu spadne opona posledního ročníku Gambrinus ligy. Hráči Zbrojovky se po zápase a následné autogramiádě přímo na stadionu rozprchnou na zaslouženou dovolenou, aby se znovu sešli 19. června při zahájení přípravy na premiérový ročník Synot ligy.

„Sezona byla náročná, tak se všichni těšíme na krátký odpočinek,“ říká kapitán Pavel Zavadil, který po čtvrtečním tréninku točil krátký medailonek pro Brněnskou televizi. Minulý týden kvůli problémům s kolenem nehrál v Plzni. Právě po tomto zápase jsme spolu dělali rozhovor pro zápasový buletin, kde Pavel mj. říká: „Trochu jsem si natáhl postranní vazy, bolelo to, do druhého dne koleno ztuhlo. Kdyby šlo o všechno, tak bych asi hrál, ale o naší záchraně už bylo rozhodnuto, tak jsem se šetřil. Pokud se nestane něco neočekávaného, tak proti Jablonci chci hrát.“ Jenže stav kolena není pořád dobrý, tak kapitána nejspíš na hřišti nejspíš neuvidíme.

Co říci o Jablonci, který dvakrát po sobě prohrál s celky namočenými sestupem? „Asi tam mají nějaké problémy, ale já do nich nevidím. Odchází jeden trenér, druhý je na cestě, mění se hráči. To vše může hrát roli už teď na konci jednoho ročníku. Není to prostě ten Jablonec, s nímž jsme ligu začínali a uhráli tam remízu 0:0. Tehdy hráli hezký fotbal, teď se jim nedaří.“

Nicméně Zbrojovka má ale stejně bodů jako Jablonec, v případě výhry jej může přeskočit. Navíc trenér Kotal v Jablonci působil a byl od tam vyhozen. „Bylo by skvělé, kdybychom ten zápas vyhráli a zvládli ho na sto procent. Tím pádem bychom poskočili v tabulce tam, kde jsme chtěli být už dříve, tedy do klidného středu. Víme, že trenér v Jablonci působil, ale nebereme to tak, že hrajeme jen za něho. Hrajeme za nás všechny. Naše forma šla nahoru, chceme ji potvrdit a rozloučit se s diváky tím nejlepším možným způsobem, tedy výhrou,“ zakončuje Zavadil.

Celý rozhovor s Pavlem Zavadilem si můžete přečíst v zápasovém buletinu, který bude za 20 Kč ke koupi před a při zápase s Jabloncem.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...