Jsem rád, že jsem se trefil opět do správné branky, žertoval střelec z Plzně

Jsem rád, že jsem se trefil opět do správné branky, žertoval střelec z Plzně

Dal gól a padl jako podťatý. Aleš Schuster čtyři minuty před koncem poločasu v Plzni vyrovnal na 1:1, ale o gólu v prvním momentě ani nevěděl. Byl otřesen ze srážky s brankářem Kozáčikem.

„Ležel jsem na zemi a přiběhl ke mně Luděk Pernica. Teprve od Perni jsem se dozvěděl, že jsem dal gól a že je to jedna jedna,“ popsal pak inkriminovaný moment zápasu. Co bylo před tím a potom moc nevnímal. „Byl tam centr, fakt si nevzpomínám od koho, někdo to tečoval, to taky nevím, kdo. Balón přiletěl ke mně, měl jsem to na dlouhou, musel jsem se natahovat, Kozáčik šel proti mně…“ vypráví Alda a najednou se mu tok řeči zastaví. „Co bylo dál, moc nevím, pamatuju si až tu reakci Perni. Pár minut do konce poločasu jsem odehrál, ale nebylo to na pocit nic moc, motal jsem se.“ říká. V kabině si jej vzal do parády lékař týmu Milan Novotný. „Zkoušel moje reakce, co a jak dělám, jak se chovám. Řekl, že tam malý otřes je, ale že hrát můžu, tak jsem pokračoval,“ dodal.

Druhá půle už byla (nejen kvůli pocitům střelce týmu) lepší. „V první půli jsme hůř přebírali hráče ve středu hřiště, Plzeňáci se snadno dostávali za obranu, nechali jsme jim tam moc prostoru,“ povídal Alda. V sestavě chyběl kvůli drobným potížím s kolenem kapitán Pavel Zavadil. „No, bylo znát, že tam jeho zkušenost chybí. Ale druhou půli jsme už zvládli lépe, hráči na jeho postu si aspoň vyzkoušeli, jaké je to hrát bez Zavadila,“ usmíval se Schuster, který tak přispěl opět k bodovému zisku Zbrojovky. Právě on zařídil klíčovou výhru v boji o záchranu v Teplicích, nyní přispěl k cennému bodu v Plzni. Jen do toho jaksi nepasuje vlastenec v Jihlavě. „Teď jsem se zase trefil do té správné branky,“ uzavřel s úsměvem před odjezdem z Plzně.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...