Případná výhra se Slavií nás může výrazně přiblížit k zisku trofeje, říká Richard Dostálek

Případná výhra se Slavií nás může výrazně přiblížit k zisku trofeje, říká Richard Dostálek

Po výhře nad Hradcem hostí ve čtvrtek naše juniorka tým Slavie Praha. První tým hraje s druhým, aneb Velké finále juniorské ligy je tady. „Případná výhra nás může hodně přiblížit zisku trofeje,“ myslí si kouč Richard Dostálek. Utkání začíná v 15 hodin v Králově Poli na Srbské.

Zbrojovka vede v tabulce před Slavií o tři body, v případě výhry by měla náskok šesti bodů a tři kola před koncem by to znamenalo opravdu velkou naději… Ale nepředbíhejme. Jako generálka na utkání jara sloužil našemu mladému týmu pondělní duel s Hradcem Králové. „V první půli jsme měli problém s přechodem do útoku. Hráli jsme složitě a pomalu, soupeř toho dokázal využít a k ničemu nás nepustil. Po přestávce hodně pomohly změny, jednak v rozestavení a jednak příchodem Briganta a Dvořáka,“ hodnotil Dostálek pondělní zápas.

Sedm zápasů bez porážky, to už je slušná fazóna. „Po porážkách se Spartou a na Bohemians si hráči uvědomili, že se musí vrátit zpátky na zem. Kluci si začali víc vážit toho, co mají. Začalo se zase vyhrávat a je to prostě všechny baví, koho by ne, že?“ usmívá se Dostálek. Teď se hraje anglickým stylem dvou zápasů v týdnu. „To je jen ku prospěchu, hráčům to dá mnohem více než tréninkový proces,“ myslí si kouč. Tak ve čtvrtek „o všechno“. Nicméně juniorka se na zápas nebude nijak zvlášť připravovat. „Z naší strany nebude příprava jiná, ovšem je to výjimečný zápas. Potkává se první s druhým, bodový odstup je daný a oba týmy víme, oč jde,“ dodává Dostálek.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....