Sportovci pomáhají: Míšův velký den se povedl, Zbrojovka nechyběla

Sportovci pomáhají: Míšův velký den se povedl, Zbrojovka nechyběla

V sobotu 19. 4. 2014 Míša Stuchlík zdolal za pomoci svých nových sportovních kamarádů trať brněnského půlmaratonu. Ukončil tak první část projektu www.sportovcipomahaji.cz

Již dopoledne, před startem hlavního závodu, vyrazili na dvoukilometrovou trať také čtyři vozíčkáři v doprovodu juniorů brněnské Zbrojovky. Kluci to nevzali nijak oddechově a drželi se těsně za mladými běžci, což u svěřených vozíčkářů vyvolalo opravdové nadšení a radost. Pro naše fotbalisty to bylo asi nejlepší poděkování, které od nich mohli dostat.

V brněnské poledne se odstartoval již hlavní závod – Brněnský půlmaraton. Míšu Stuchlíka obklopili zástupci celé Unie sportovních klubů v Brně a vyrazili s ním na okruh dlouhý 10,5 km. Postupně po celém okruhu si Míšu štafetově předávali, aby do cíle doběhli opět společně pod vlajkami Unie.

FC Zbrojovka měla na starosti poslední úsek trati a tak se fotbalisté juniorky rozhodli, že si v rámci tréninku zaběhnou trať 10 km, přestože takové dlouhé tratě běžně neběhají. Kluci se nechali vyhecovat atmosférou závodu a trať doslova prolétli. Kdyby byli oficiálně hodnoceni, určitě by patřili do přední části výsledkové listiny.

Ovšem smysl celé dlouhodobé akce byl od začátku jiný – Upozornit veřejnost na tuto zákeřnou nemoc, kterou Míša trpí. Výborná zpráva je, že tento cíl se zřejmě povedlo splnit a dokonce se začíná pracovat na projektu vzniku dvou center, do kterých se budou soustředit komplexní odborná vyšetření pro děti trpící svalovou dystrofií.

Na závěr nezbývá než poděkovat všem, kteří se tohoto projektu jakoukoliv formou zúčastnili a rozhodně vám časem ještě přineseme informace o dalším vývoji.

Fotogalerie k prohlédnutí zde.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...