Vycházíme z reality, ale chceme se pokusit o nemožné, říká trenér před pohárovou odvetou

Vycházíme z reality, ale chceme se pokusit o nemožné, říká trenér před pohárovou odvetou

Jak oslavit 1. máj? No přece fotbalem! U nás v Králově Poli k tomu mají všichni fandové Zbrojovky jedinečnou příležitost. K odvetě semifinále Poháru České pošty přijede stále ještě mistrovská Viktoria Plzeň. Výkop svátečního fotbalu je ve čtvrtek v 19 hodin. Přijďte povzbudit Zbrojovku ve snaze porvat se v tom nejlepším slova smyslu o finále druhé nejvýznamnější tuzemské soutěže.

Zbrojovka má formu, o tom není pochyb. Pět zápasů v řadě v lize neprohrála, je jen krůček od záchrany. A Plzeň? Sice marně honí Spartu v čele ligové tabulky, ale o to více chce uspět v Poháru. Atraktivita vzájemného mače je tak navýsost zaručena. Přijďte na Srbskou, na vstupenku vám bude stačit 70 korun při zachování všech běžných slev, permanentkáři mají vstup zdarma.

„Co říci k poháru?“ pokládá si řečnickou otázku trenér Václav Kotal a hned na ni odpovídá: „Výchozí situace po porážce 0:2 v Plzni není pro nás růžová. Nepodařilo se nám v prvním utkání dát gól a ten druhý jsme dostali až v samotném závěru. Musíme vycházet z reality a pokusit se před domácími fanoušky o nemožné, to znamená zvítězit a pokud možno Plzeň vyřadit.“

Zbrojovka zápasí celou jarní sezony se značným počtem zraněných a marodů, takže žádné zásadní změny se očekávat nedají. „Hyčka dostal proti Boleslavi čtvrtou žlutou kartu, v Jihlavě bude v lize stát, takže dostane šanci proti Plzni,“ přiznal kouč. „Uvidíme, v jakém stavu bude Pavel Košťál. Na pozápasovém tréninku po Boleslavi se už zapojil, “ naznačuje další jméno trenér.

I přes zisk 30 prvoligových bodů nemá Zbrojovka ještě stoprocentní jistotu záchrany v lize, takže tato košile je jí bližší, než pohárový kabát. „Moc změn ale nelze u našeho týmu čekat,“ shrnuje Kotal. Zato Plzeň si brousí zuby na finále a tomu podřizuje i nasazování hráčů do ligových duelů. V minulém kole proti Teplicím nehráli v základu například Kolář a Tecl. „Z toho vyplývá, že jejich hlavní koncentrací je pohár. Oni jsou favoriti, ale my se o postup ještě popereme,“ zakončil trenér.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...