Zbrojovka bojuje o další body, do Brna přijede Mladá Boleslav

Zbrojovka bojuje o další body, do Brna přijede Mladá Boleslav

B r n o- Ligový ročník 1013/2014 pomalu najíždí do cílové rovinky a Brňany tak čeká už pouhých 5 duelů. Tím nejbližším bude zápas s Mladou Boleslaví, tedy týmem, který momentálně okupuje třetí příčku ligové tabulky. Skutečně nabité mužstvo jede do Brna naplno bodovat, proti však bude Zbrojovka.

Náš soupeř

FK Mladá Boleslav, klub s dlouholetou tradicí, patří každoročně mezi celky s nejvyššími ambicemi. Odpovídá tomu také kvalita kádru a rozpočet, který patří k těm největším u nás. Ve městě automobilů se počátky fotbalu datují až k začátku minulého století, ovšem největších úspěchů Boleslav dosáhla v posledních letech, a to za nemalé podpory automobilky Škoda, která je hlavním partnerem boleslavského fotbalu.

Po postupu do nejvyšší soutěže v roce 2004 se klub umístil jednou na druhé příčce. Několikrát se také v Boleslavi představil zahraniční soupeř v rámci Poháru UEFA či Evropské ligy. Jmenovitě například italské Palermo či francouzské Marseille.

V současnosti je kádr nabitý osobnostmi. Do Brna přijede Jiří Štajner, David Jarolím, Ondřej Kúdela a útočníci Chramosta se Šultesem, doplnění Magerou a Nešporem. Středočeši mají na jaře slušnou formu, prohráli jen jednou. Mladá Boleslav jede do Brna s jasným cílem - tím je udržet si náskok před dotírajícím Teplicemi a Libercem, ideálně tedy plný bodový zisk.

Situace ve Zbrojovce

V týdnu na předzápasové tiskovce situaci popsal trefně Martin Doležal, momentální brankářská jednička. Brňané podle něj už nemají nůž na krku a záchrana je pro nás všechny opravdu blízko. Doufejme tedy, že se skvělá nálada v brněnské kabině přesune i v neděli na hřiště, neboť po výhře v Teplicích bychom mohli společně dotlačit Zbrojovku k dalšímu bodovému zisku, tentokrát s Mladou Boleslaví. Pojdme všichni podpořit Zbrojovku! Nedělní střetnutí má na programu výkop v 17:00.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...