Jsme už bez nože na krku, snad nám dobrá nálada vydrží co nejdéle, přeje si gólman

Jsme už bez nože na krku, snad nám dobrá nálada vydrží co nejdéle, přeje si gólman

Ve třech zápasech, v nichž v poslední době za Zbrojovku nastoupil, dostal pouze jeden jediný gól. MARTIN DOLEŽAL inkasoval od Slavie v odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty a pak udržel čistá konta s Olomoucí a v Teplicích. „Bylo by skvělé v tom pokračovat,“ řekl před duelem, v němž ho proti mladoboleslavským střelcům čeká pořádná šichta.

„Ty zápasy, v nichž jsem chytal, byly dost podobný. Hodně jsme jako mančaft zlepšili práci dozadu a nějak extra šancí soupeř neměl. Jen v Teplicích jsme se první půli nechali zatlačit, ale ve druhém poločase jsme byli lepší a vítězství jsme si tam zasloužili,“ zhodnotila duely nová brankářská jednička. „Užívám si to, ale hlavně jsem rád, že se nám předchozí zápasy povedly, že jsme se odrazili od spodku tabulky, tam to bude na konci ještě hodně divoký,“ tuší Doležal velkou melu a tlačenici u spodních příček. „Ale snad už bez nás,“ věří.

Boleslav je známa ofenzivním pojetím, v posledních dvou kolech dala osm gólů, na jaře prohrála jen jednou – v Jihlavě. Co to znamená pro gólmana? „My gólmani se připravujeme na každý zápas skoro stejně, hlavní trenér s celým týmem nacvičoval varianty, které mohou z hlediska útočného pojetí Boleslavi nastat. Jinak samozřejmě vnímáme, že k nám přijede obrovská kvalita. Doma jsme potrápili už jiná mužstva, tak se nám to snad povede i teď, „ je Martin přesvědčen, že on i tým zúročí dobrou formu z posledních kol.

O soupeři říká: „Mají to dopředu velmi dobře složený, vprostřed vysoké hráče, na krajích menší fotbalisty. Nechci říkat, že si musíme dát konkrétně na někoho pozor. Prostě přijede kvalitní soupeř. Máme 29 bodů, rádi bychom se brzy dostali na 30, 32 bodů. Doufám, že v neděli to tak bude, už bez nože na krku, ten mají ti pod náma. U nás se nálada hodně zlepšila, ale nechceme to zakřiknout a být na této vlně co nejdéle,“ přeje si.

Martin Doležal je jedním z hráčů, kterým končí v Brně smlouva, ale i tady je už jasno: „Jsme domluveni a v podstatě to mám už podepsané, prodloužil jsem smlouvu o jeden rok,“ vysvětlil brankář. „Jsem tady skoro celý život, vážím si toho, doufám taky, že naše výsledky se budou zlepšovat,“ dodal.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...