Je to důležitý krok k udržení ligy, ale zachráněni ještě nejsme, říká trenér

Je to důležitý krok k udržení ligy, ale zachráněni ještě nejsme, říká trenér

Poslední hvizd sudího Příhody rozpoutal obří pískot teplických fanoušků. Ti určitě nečekali, že jejich tým, usilující o třetí místo v lize, podlehne Zbrojovce. Stalo se. Náš tým vyhrál po 25 zápasech konečně zase venku. Naše lavička vyskočila jako čertík z krabičky a mohla se vítězoslavně „plácat“ po zádech i rukou. Štěstí zářilo i z trenéra Václava Kotala.

„Zachráněni ale ještě nejsme,“ krotil přemýšlivý kouč euforii, která vypukla v brněnském táboře. „Ale udělali jsme k tomu velký krok. Myslím si, že k definitivě záchrany by mělo stačit 32 bodů, to znamená, že bychom měli ještě tři získat. Čekají ovšem silní soupeři, Mladá Boleslav a Jihlava a z toho pohledu je velmi cenné, že jsme dnes vyhráli,“ rozebíral nejbližší budoucnost.

K samotnému zápasu pak Václav Kotal řekl: „Myslím si, že první poločas byl vyrovnaný, největší šanci domácích zlikvidoval Petr Buchta, když ukopl míč Nivaldovi a znemožnil mu koncovku. Oni nejvíce hrozili ze standardních situací. My jsme se v první půli do koncovky nedostali, to se ovšem změnilo ve druhém poločase.“ V něm Zbrojovka zpřesnila kombinaci, Teplice ve snaze získat tři body mnohem více otevřely hru a to znamenalo vytvoření prostoru pro brněnské brejky. „Měli jsme tři dobré příležitosti, jednou Jirka Skalák, dvakrát Karel Kroupa, ale nic jsme nedali,“ mrzely trenéra zahozené šance.

„Zafungovala klasika, dobře kopnutá standardka Pavla Zavadila, na kterou si nejlépe vyskočil Alda Schuster a vsítil gól.“ Brnu narostla křídla, především v oblasti psychické. Hýřilo sebevědomím a za stále rostoucího pískotu teplických fanoušků (samozřejmě vůči vlastním hráčům) dotáhlo zápas do vítězného konce. „Vyhráli jsme zaslouženě,“ řekl na to Kotal, i když při zahozených šancích Skaliho a Kroupy mu nebylo dvakrát do zpěvu: „To jsem měl jenom strach, aby soupeři něco nevyšlo. Znáte to, fotbalový zákon nedáš-dostaneš, je neúprosný.“ Naštěstí pro Zbrojovku se tak nestalo. A odměna zazněla už v šatně: hráči dostali k plánovanému pondělnímu volnu ještě jeden den navíc. Na tréninku se sejdou až ve středu. „Ale to už s plnou parádou a v přípravě na Boleslav,“ neopomenul kouč připomenout další těžké utkání.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...